Peter Rehwinkel

Peter Rehwinkel is een Nederlandse politicus, voormalig Tweede Kamerlid en was burgemeester van Groningen. Peter Rehwinkel is beschikbaar als spreker. In zijn lezingen legt hij uit hoe te handelen in crisissituaties.

Staatsrecht
Rehwinkel studeerde rechten in Groningen en volgde de richting juridische bestuurswetenschappen. Vervolgens werkte hij bij de vakgroep staatsrecht van de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1991 op een proefschrift over de staatsrechtelijke positie van de minister-president.

Hierna werd hij particulier secretaris van minister van Onderwijs Jo Ritzen. Drie jaar later werd hij verkozen tot Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid. Hij hield zich vooral bezig met binnenlandse zaken, het Koningshuis en hoger onderwijs.

In 2002 verliet hij de Kamer en ging aan het slag als koningshuiskenner voor diverse televisieprogramma’s om vervolgens te worden benoemd tot burgemeester van Naarden. Als burgemeester voltrok hij onder andere het burgerlijk huwelijk tussen prins Floris en prinses Aimée. In 2007 werd hij lid van de Eerste Kamer.

Burgemeester Groningen
Rehwinkel werd in 2009 burgemeester van de gemeente Groningen. In deze functie kreeg hij als korpsbeheerder onder andere te maken met de schietpartij in Baflo, waar een politieagent om het leven kwam, en de zogenoemde Project X-rellen in Haren. In 2013 legde Rehwinkel zijn functie als burgemeester neer.

Wilt u Peter Rehwinkel boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Peter Rehwinkel spreekt graag over:

Peter Rehwinkel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Rehwinkel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21