20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Pieter Winsemius

Pieter Winsemius als spreker boeken

Zoek je een inspirerende spreker met een rijke achtergrond in zowel de politieke als zakelijke wereld? Dan is Pieter Winsemius de perfecte keuze voor jouw evenement. Met zijn unieke combinatie van kennis in natuurkunde, bedrijfskunde en milieuwetgeving, biedt Winsemius een schat aan ervaring en inzichten. Op deze pagina ontdek je waarom Pieter Winsemius een uitstekende keuze is voor jouw volgende evenement en welke onderwerpen en inzichten hij als spreker kan bieden.

Pieter Winsemius

Duurzame ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling en leiderschap

Pieter Winsemius is een expert op het gebied van duurzame ontwikkeling en leiderschap. Zijn benadering van deze thema’s is uniek, aangezien hij deze onderwerpen benadert met een mix van natuurkundige precisie en politieke scherpzinnigheid. Winsemius deelt zijn diepgaande inzichten over hoe organisaties en individuen kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Hij behandelt onderwerpen zoals de implementatie van duurzaamheidsstrategieën, ethisch leiderschap en het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid in de hedendaagse bedrijfsvoering. Met Pieter Winsemius haal je niet alleen een expert in huis, maar ook een visionair die je publiek zal inspireren en motiveren.

Pieter Winsemius inhuren voor een lezing

Het inhuren van Pieter Winsemius voor een lezing is een eenvoudige en gestroomlijnde ervaring dankzij Quality Bookings. Ons boekingsproces is ontworpen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en alle eventuele drempels weg te nemen. Van het eerste contact tot aan de dag van de lezing, ons team staat klaar om je te begeleiden. Bovendien profiteer je van onze all-inclusive tarieven, snelle offerte service en uitgebreide support. Wij zorgen ervoor dat het boekingsproces naadloos verloopt, zodat jij je kunt concentreren op het organiseren van een succesvol evenement.

Biografie van Pieter Winsemius

Pieter Winsemius is een indrukwekkende figuur met een veelzijdige achtergrond. Zijn reis begon met een studie Natuurkunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1973 promoveerde. Deze academische achtergrond in de natuurkunde vormde de basis voor zijn unieke kijk op zowel de zakenwereld als de politiek.

Winsemius stapte in de politieke arena als minister van VROM in het eerste kabinet-Lubbers, waar hij tussen 1982 en 1986 diende. In deze periode heeft hij belangrijke stappen gezet in de Nederlandse milieuwetgeving, waaronder de invoering van de milieu-effectrapportage en een wettelijke basis voor de planologische kernbeslissing. Deze prestaties getuigen van zijn bekwaamheid om complexe milieu- en beleidsvraagstukken aan te pakken.

Na zijn ministerschap keerde Winsemius terug naar het bedrijfsleven en ging weer aan de slag bij McKinsey & Company. Zijn passie voor de natuur bleef echter bestaan, wat tot uiting kwam in zijn rol als voorzitter van Natuurmonumenten.

In 1999 nam zijn carrière een nieuwe wending toen hij benoemd werd tot bijzonder hoogleraar Management Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg. Deze rol stelde hem in staat zijn kennis over duurzaamheid en leiderschap verder te verdiepen en te delen met een nieuwe generatie leiders.

Zijn bijdrage aan de Nederlandse politiek bleef niet onopgemerkt, en in 2007 werd hij opnieuw aangesteld als minister van VROM in het derde kabinet-Balkenende. Na deze periode keerde hij terug naar de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), waar hij leiding gaf aan onderzoeken gericht op het stimuleren van burgerbetrokkenheid, waaronder “Vertrouwen in de buurt”, “Vertrouwen in de school” en “Vertrouwen in burgers”.

Pieter Winsemius is niet alleen een gerespecteerde figuur in de politiek en het bedrijfsleven, maar ook een gepassioneerde spreker en publicist. Zijn lezingen zijn verrijkend, inspirerend en gevuld met praktische inzichten die zowel professionals als organisaties kunnen helpen navigeren in de complexe wereld van duurzaamheid en leiderschap.

Met Pieter Winsemius haal je niet alleen een expert in huis, maar ook een inspirerende persoonlijkheid die gegarandeerd een positieve impact zal hebben op jouw evenement. Neem contact op met Quality Bookings voor meer informatie over het boeken van Pieter Winsemius voor jouw volgende evenement. Met onze 20 jaar expertise, snelle service en tevredenheidsgarantie ben je verzekerd van een succesvolle en inspirerende ervaring.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Pieter Winsemius

Schrijf een review

Video met Pieter Winsemius

Meer informatie & boekingen

Pieter Winsemius inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Pieter Winsemius
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers