Pieter Winsemius

Voormalig politicus Pieter Winsemius is een emeritus hoogleraar en was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. U kunt Pieter Winsemius inhuren als spreker.

Natuurkunde
Winsemius studeerde natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en ging vervolgens werken bij de Stichting Fundamenteel Onderzoek der Materie. In 1973 promoveerde hij.

Hierna haalde hij zijn MBA-diploma aan Stanford University en ging werken voor McKinsey and Company. In 1982 werd hij gevraagd Minister van Volkshuisversting, Ruimtelijke Ordening en Milieu te worden namens de VVD. Als minister bracht Winsemius in het kabinet-Lubbers I belangrijke milieuwetgeving tot stand. Zo kwam er een regeling voor milieueffectrapportage.

Na zijn ministerschap keerde Winsemius in 1986 terug bij McKinsey, waar hij zich ging bezighouden met strategische en organisatorische ontwikkelingen binnen grote organisaties. Tot 2002 bleef hij bij McKinsey werken. Ook was hij in 1987 en 1988 voorzitter van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten.

Minister
In 2006 keerde Winsemius terug als minister, als opvolger van de afgetreden Sybilla Dekker in het derde kabinet-Balkenende. Sinds 2007 is hij lid voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Management Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg.

Wilt u Pieter Winsemius boeken als spreker? In zijn lezingen gaat hij vooral in op duurzaamheidsvraagstukken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Pieter Winsemius spreekt graag over:

Pieter Winsemius boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Pieter Winsemius. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21