Meteoroloog Gerrit Hiemstra is een van Nederlands bekendste weermannen. Al sinds 1998 is hij bij het NOS Journaal te bewonderen met zijn weerpraatjes. U kunt Gerrit Hiemstra inhuren als spreker over het weer en klimaat.

Landbouwuniversiteit
Hiemstra, die opgroeide op een boerderij in Suameer, haalde zijn vwo-diploma aan het Ichtus College in Drachten en ging vervolgens naar de landbouwuniversiteit in Wageningen, waar hij een studie Landbouwtechniek voltooide.

Na zijn studie ging hij aan de slag in de meteorologie. Hij ging in eerste instantie bij Meteo Consult werken en in 1995 werd hij hoofd van de operationele meteorologische dienst van het KNMI op Schiphol.

In 1996 ging zich vervolgens met het weerbedrijf DLV Meteo toeleggen op meteorologische advies- en consultancyactiviteiten. Hij nam het bedrijf over van een zakenpartner en ging verder als MeteoVista.

NOS Journaal
Daarnaast is Hiemstra sinds 1998 te zien als weerman bij het NOS Journaal, waar hij in de loop der jaren is uitgegroeid tot een van de bekendste weerpresentatoren van Nederland.

Daarnaast is Hiemstra lid van de Wageningen Ambassadors aan de Wageningen Universiteit. Ook is hij actief als spreker. Hij geeft lezingen over de meteorologie en het klimaat.

 

Wilt u Gerrit Hiemstra boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Gerrit Hiemstra spreekt graag over:

Gerrit Hiemstra boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gerrit Hiemstra. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21