20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Gerrit Hiemstra: De rol van satellieten en klimaatverandering
29 juni 2024

Gerrit Hiemstra: De rol van satellieten en klimaatverandering

Gerrit Hiemstra, voormalig weerman en nu ondernemer, blijft een actieve pleitbezorger voor klimaatbewustzijn. Zijn werk richt zich niet alleen op het presenteren van weerberichten, maar ook op het gebruik van geavanceerde technologieën zoals satellieten om nauwkeurige weersvoorspellingen te doen, die zelfs arme boeren in ontwikkelingslanden ten goede komen.

Vooruitgang in de meteorologie door satellieten

Gerrit Hiemstra legt uit dat satellieten een enorme vooruitgang hebben gebracht in de meteorologie. Sinds de jaren 80 is de beschikbare rekenkracht van computers exponentieel toegenomen, evenals de hoeveelheid data die beschikbaar is dankzij satellieten. Deze gegevens worden verwerkt in computermodellen die een actueel overzicht van het weer geven, wat resulteert in meer gedetailleerde en nauwkeurige weersvoorspellingen​​.

Gerrit Hiemstra: Weersvoorspellingen voor ontwikkelingslanden

Een van de meest bevredigende aspecten van Hiemstra’s werk is zijn bijdrage aan het G4AW-programma (Geodata for Agriculture and Water). Dit programma stuurt weersvoorspellingen naar kleine boeren in ontwikkelingslanden via sms. Deze voorspellingen helpen boeren om optimale beslissingen te nemen over zaaien en oogsten, wat hun kans op een succesvolle oogst vergroot. Dit werk is vooral belangrijk in gebieden waar de infrastructuur voor meteorologische data vrijwel niet bestaat​​.

Klimaatbeleid en toekomstige uitdagingen

Gerrit Hiemstra is kritisch over de trage voortgang in klimaatbeleid. Hij benadrukt dat, ondanks de vele projecten en initiatieven, de uitdaging ligt in het waarborgen van de continuïteit van deze projecten. Vaak eindigen projecten wanneer het geld op is, waardoor alle geboekte vooruitgang verloren gaat. Hiemstra pleit voor duurzame oplossingen die de kloof tussen abstracte klimaatproblemen en het dagelijks leven van mensen kunnen overbruggen​.

Gerrit Hiemstra als spreker boeken

Het boeken van Gerrit Hiemstra als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over klimaatverandering en de rol van technologie in de meteorologie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Gerrit voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!