Als freelance journalist werkt Frénk van der Linden onder meer voor de NCRV, VARA, Het Parool en de Volkskrant. Al sinds eind jaren ’70 publiceert hij talloze reportages, interviews en documentaires. Voor zijn interviews in het NRC Handelsblad ontving hij in 1998 de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek. De jury prees zijn werk vanwege het zeer hoge niveau.

Scherp, maar vriendelijk
Ondanks dat Van der Linden vasthoudend te werk gaat, doet hij dit altijd met respect voor zijn gesprekspartner. Zijn scherpte in combinatie met een grote gevoeligheid zorgt ervoor dat hij altijd komt tot een origineel diepte-interview. Al aan het begin van zijn loopbaan werd Van der Linden geroemd vanwege zijn prettige werkwijze. In 1984 won hij als beginnend redacteur van De Tijd Het Gouden Pennetje.

Verloren band
In 2006 bracht Van der Linden zijn debuutroman ‘De steniging’ uit. Het boek, dat genomineerd werd voor de Academia Debutantenprijs, werd in 2010 verfilmd. In samenwerking met regisseur Gisèla Mallant maakte hij de documentaire ‘Verloren band’, wat net als het boek gaat over het minzame contact tussen zijn ouders na hun scheiding. De film werd niet alleen enthousiast ontvangen door het publiek, ook leidde het tot een verzoening tussen zijn ouders.

Populaire gastspreker
Van der Linden leidt regelmatig congressen en debatten. Ook is hij zo nu en dan te gast in het programma ‘De Wereld Draait Door’. Verder geeft hij masterclasses interviewtechniek op scholen en redacties van tijdschriften, kranten, radio en tv. Zijn optredens vormen voor de toeschouwers een bron van informatie.

Wilt u Frénk van der Linden boeken voor uw congres of seminar? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers.

© Quality Bookings – Almere

Frenk van der Linden spreekt graag over:

Frenk van der Linden boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Frenk van der Linden. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21