20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ymkje Leijstra Copyright foto: Lucas Kemper

Ymkje Leijstra als spreker boeken

Ymkje is een ervaren manager, slechtziend cultureel antropoloog en bovenal Drs. in anders! Ymkje helpt organisaties te veranderen vanuit inclusief leiderschap. Verandering in de samenleving en in organisaties blijft en diversiteit neemt alleen maar toe: Diversiteit aan generaties die samenwerken, aan leefstijlen, diversiteit tussen teams of diversiteit qua verandertempo. Diversiteit geeft kracht aan innovatie maar dat gaat vaak niet vanzelf. Ymkje helpt organisaties die worstelen met ‘anders’ in tijden van ‘steeds weer anders’.Ymkje reist met leiders mee in hun zoektocht hoe je in tijden van transitie en cultuurverandering goede gesprekken voert, gedoe aangaat en tot gedragen besluiten komt.

Ymkje Leijstra

Leiderschap van de toekomst

Ymkje neemt je mee in de wereld van deep democracy en transitiemanagement. gebruikt in haar verhaal haar persoonlijke transitie naar slechtziende als illustratie van hoe veranderen werkt in organisaties en hoe inclusief leiderschap daarbij helpt. Ymkje ontroert en inspireert.Verwacht diep filosofisch en praktische rijtjes. Ze werkt graag interactief, stelt nieuwsgierige vragen, weet ingewikkelde patronen te ontwarren, houdt een spiegel voor, deelt incongruenties die verandering in de weg staan en reikt leiders praktische methoden aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Onderwerpen waarover Ymkje spreekt:
Inclusief leiderschap:
-autoriteit en kwetsbaarheid in balans
-leidinggeven aan anders
-macht delen zonder buiten spel te komen staan
-leiderschap van de toekomst

Deep Democracy
-het versterken van inclusie en omgaan met diversiteit
-eerlijke gesprekken, goede conflicten en gedragen besluiten leren nemen
-het vergroten van psychologische veiligheid op de werkvloer
-participatie
Inzicht in transitiemanagement, cultuur- en organisatieverandering

Achtergrond Ymkje Leijstra
Ymkje wist al op jonge leeftijd dat ze slechtziend zou worden. Dit gaf haar een ‘pluk de dag’ mentaliteit. Ze reisde de wereld over en werd op haar 23e, naast haar twee studies culturele antropologie en algemene sociale wetenschappen, shopmanager bij een reisbureau. Maatschappelijke veranderingen, zoals de effecten van de digitale transitie op de reiswereld, intrigeerden haar.

Ze maakte na haar afstuderen, de overstap naar de wereld van onderzoek en advies binnen het veiligheidsdomein van de overheid. Reizen, cultuurverandering en ondernemen zijn nog altijd haar ‘passies’ inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf ‘de Leiderschapsreiziger. Hiermee helpt ze organisaties bij het versterken van leiderschap in tijden van verandering.

Ze deed diverse opleidingen, van BOA tot Agile leadership, maar heeft zich voornamelijk ontwikkeld op het gebied van groepsdynamica, teamontwikkeling en transitiemanagement. Ze is geaccrediteerd level 4 Deep Democracy facilitator. Ze gelooft heilig in het combineren van mentale en fysieke uitdagingen en in werken in de natuur.

Reviews:
‘Op een prettige, natuurlijk manier wist ze de boodschap over te brengen door haar persoonlijke verhaal maar ook praktische tipse te geven. Het contact vooraf bij ons verliep prettig. Ymkje is geïnteresseerd in het bedrijf, de doelgroep en het doel van haar talkMarlot Memel, Ahold Delhaize.

Ymkje is een scherpe voorzitter die weinig woorden nodig heeft omzet proces waar nodig met een vleugje humor bij te sturen. Door de energieke online werkvormen vloog de tijd en hadden we aan het einde van de dag een concrete opbrengst om verder uit te bouwen’. Pim Hemink, manager Nationale Politie.

Te boeken als
Dagvoorzitter, Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Ymkje Leijstra

Schrijf een review

Video met Ymkje Leijstra

Meer informatie & boekingen

Ymkje Leijstra inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Ymkje Leijstra
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers