Met zijn controversiële boek Wij zijn ons brein vestigde emeritus hoogleraar, arts, neurobioloog en hersenonderzoeker Dick Swaab (1944) definitief zijn internationale reputatie. De bestseller, die leidde tot diverse optredens bij presentator Matthijs van Nieuwkerk (DWDD), maakte bovendien dat hij bekend werd bij het grote publiek en dat veel organisaties hem graag inhuren als spreker.

Een kwestie van aanleg

In zijn besteller beschrijft Swaab dat onze keuzes en voorkeuren van de ‘baarmoeder tot aan alzheimer’ vast liggen in onze hersenen. Eén van zijn conclusies is derhalve  dat seksuele geaardheid geen keuze is, maar een kwestie van aanleg. Vanuit de filosofie en psychologie kreeg de hoogleraar de nodige kritiek te verduren, maar binnen de hersenwetenschappen is hij een gevierd onderzoeker.

Swaab studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1970 op het thema ‘neuro-endocrine tumoren’ – zeldzame en nog nauwelijks bekende hersentumoren. In 1992 haalde hij zijn artsenexamen. Daarop volgend krijgt hij een betrekking bij het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek.

In 1979 wordt Swaab hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Later richt hij de Nederlandse Hersenbank op, die onderzoek naar hersenziekten faciliteert. Hij blijft actief als onderzoeker en auteur en congresorganisatoren kunnen hem inhuren als spreker. Swaab schrijft nog twee succesvolle en veel besproken boeken: Ons Creatieve Brein en Jij bent je brein: alles wat je wil weten over je hersenen.

Ook u kunt Dick Swaab inhuren voor uw event

Ondanks zijn pensionering, is Dick Swaab nog altijd actief. Onder meer als spreker, presentator en dagvoorzitter. Hij is vaak te gast in praatprogramma’s om het publiek op aangeven van de dienstdoende presentator te vermaken met verrassende staaltjes hersengymnastiek.

Zijn kennis van onze hersenfuncties en kwaliteiten als spreker, maken dat organisaties de hoogleraar graag inhuren en boeken voor congressen, seminars en andere events. Swaab is ook te boeken als dagvoorzitter. Geliefde thema’s, naast alles wat met onze hersenen van doen heeft: psychiatrie, bewustzijn en spiritualiteit.

Contact leggen met Dick Swaab

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze spreker? Neem dan contact op met Quality Bookings voor aanvullende informatie. Wij zijn u graag van dienst om die spreker, presentator of dagvoorzitter voor u te boeken, die past bij uw event en programma.

Dick Swaab spreekt graag over:

Dick Swaab boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Dick Swaab. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21