20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dick Berlijn: Het belang van bewustzijn in cybersecurity
17 mei 2024

Dick Berlijn: Het belang van bewustzijn in cybersecurity

Generaal bd. Dick Berlijn, voorheen belast met het bevel over de Nederlandse krijgsmacht tot april 2008, heeft na zijn militaire carrière een belangrijke rol gespeeld als adviseur bij Deloitte, waar hij zich toelegde op cybersecurity. Na deze periode heeft hij zijn expertise ingezet als adviseur en toezichthouder op het gebied van veiligheid, crisis- en risicobeheersing, leiderschap en digitalisering bij verschillende organisaties. Momenteel vervult hij de rol van Associate Partner bij Hague Corporate Affairs en adviseert hij op het gebied van cybersecurity, cloud computing en defensie.

Adviseren bij hague corporate affairs: Cybersecurity, cloud computing en defensie

Bij Hague Corporate Affairs assisteert Berlijn bedrijven bij het vergroten van hun footprint in de voor hen relevante markten, met name in Nederland en Europa. Hij benadrukt het belang van bewustzijn rondom cybersecurity en adviseert organisaties over hoe ze hun digitale omgeving veilig kunnen houden. Zijn ervaring bij Defensie heeft hem geleerd dat het vertrouwen op data essentieel is voor goede analyses en besluitvorming.

Dick Berlijn over risico’s van cybercrime en de noodzaak van bescherming

Berlijn legt uit dat data het nieuwe goud zijn en dat het cruciaal is om je bewust te zijn van de waarde ervan en de risico’s die ermee gepaard gaan. Bovendien benadrukt hij het belang van bewustzijn en waarschuwt hij voor de gevolgen van het onderschatten van cyberdreigingen. Hij benadrukt dat bedrijven zich moeten afvragen waar hun data zich bevinden, wie er toegang toe heeft en hoe ze die toegang kunnen beveiligen. Daarnaast stelt hij dat het begint met awareness en dat organisaties moeten nadenken over hun respons op een mogelijke hack.

Poetins aggressieve buitenlandse beleid: Een analyse van de situatie in oekraïne

Naast cybersecurity bespreekt Berlijn ook de situatie in Oekraïne. Hij benadrukt dat Rusland onder leiding van Poetin moeite heeft om zijn invloedssfeer te behouden en dat de oorlog in Oekraïne een gevolg is van dit streven naar controle. Hij analyseert de factoren die de uitkomst van het conflict beïnvloeden, waaronder de wil van Oekraïne om weerstand te bieden, de steun van het Westen, de rol van China en de interne situatie in Rusland zelf.

Dick Berlijn als spreker boeken

Het boeken van Dick Berlijn als spreker garandeert een naadloze en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften om eventuele obstakels weg te nemen. Vanaf het allereerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door transparante tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Dick’s toegewijde team staat paraat om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, om ervoor te zorgen dat uw samenwerking met Dick Berlijn voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Dick Berlijn voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!