20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sara Dekker Copyright foto: Oumaima Amzour

Sara Dekker als spreker boeken

We praten er niet graag over, maar seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag is een thema dat ons allemaal raakt. Wist je dat ruim 48% van de vrouwen een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt in hun leven?

Toch rust hier een enorm taboe op en is dit thema meer dan ooit actueel in ons leven. Sara deelt graag haar kennis en ervaring over dit onderwerp met organisaties. Dit doet zij door organisaties de juiste tools en handvatten te geven om effectief en met zorg met dit thema aan de slag te gaan.

Sara Dekker

Over seksueel geweld / grensoverschrijdend gedrag

Biografie

Sara is geboren op 1 januari 1989 in Casablanca, Marokko. Ruim acht jaar later verhuisde zij naar Nederland om hier herenigd te worden met haar vader. Een hereniging die anders liep dan ze vooraf had bedacht. In een vreemd land, met vreemde ouders en een vreemde taal werd zij al snel geconfronteerd met hoe hard het leven kan zijn. In haar thuissituatie maakte Sara vrijwel direct ernstig huiselijk geweld mee. Niet veel later kwam daar ook seksueel misbruik bij, waarna zij op 11-jarige leeftijd door een kinderrechter uit huis werd geplaatst. 

Na roerige tienerjaren verhuisde Sara naar Amsterdam om te studeren. Na haar studie Bedrijfskunde werkte Sara ruim acht jaar bij de grootste HR-dienstverlener van Nederland, waarvan vijf jaar als change manager.

Na de geboorte van haar dochtertje Logan belandde Sara in een diepe depressie waarin trauma van twintig jaar eerder aan de oppervlakte kwam. Ze stortte zich op een reis naar heling en veranderde haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiepte zich eindeloos in de wereld van traumaseksualiteit, traumaverwerking, het menselijk brein en mindset. De inzichten die ze hierin opdeed, gunde ze andere slachtoffers van seksueel geweld ook. Juist omdat reguliere traumatherapie vaak tekortschiet. Bewapend met een schat aan waardevolle informatie, besloot zij haar kennis en ervaringsdeskundigheid te combineren en ontwikkelde ze haar eigen unieke methode voor het begeleiden van slachtoffers van seksueel geweld. 

Sara richtte stichting Together We Rise op, waar slachtoffers in verschillende veelzijdige trajecten worden begeleid door professionals en ervaringsdeskundigen. De stichting werkt samen met onder andere de gemeente Amsterdam en verschillende maatschappelijke organisatie vanuit het hele land. Binnen de methode die zij ontwikkelde, speelt het begrip Self-agency/zelfbeschikking een centrale rol. Seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag heeft zoveel impact op slachtoffers, omdat het geweld ontdoet aan de fundamentele principes van vrijheid, waardigheid en zelfbeschikking. Het terugwinnen van je zelfbeschikking, lichaam en seksualiteit is dan ook cruciaal in het verwerkingsproces en staat centraal tijdens de begeleiding die via haar stichting wordt geboden. 

 

Inmiddels staat Sara, door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis, weer midden in het leven. Wat begon als een intensief traumaverwerking traject na het meemaken van kindermisbruik en een burn-out, groeide uit tot een safe space waar slachtoffers van seksueel geweld hun trauma kunnen verwerken. Sara is inmiddels een boegbeeld die haar expertise en ervaringsdeskundigheid inzet om taboes te doorbreken, kennis over traumaseksualiteit te vergroten en is een krachtige en inspirerende vertegenwoordiger van slachtoffers van seksueel geweld. 

Haar missie is om het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken en anderen te helpen om hetzelfde trauma vrije leven te ervaren. Sara wil eenieder toegang geven tot hulp, ongeacht hun culturele achtergrond of sociaaleconomische status. Via haar platform The Safe Space Club informeert en inspireert Sara samen met diverse ervaringsdeskundigen en experts over traumaseksualiteit. Met een team van therapeuten, experts en ervaringsdeskundige coacht ze mensen individueel en in groepen in hun verwerkingstraject. Hierbij is er vooral aandacht is voor elementen die niet voorkomen in reguliere traumaverwerking.

Hiernaast geeft Sara trainingen en talks. Hiermee helpt ze bedrijven een veilige plek te creëren waarin (seksueel) grensoverschrijdend gedrag geen ruimte krijgt. Sara deelt haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen en adviseert organisaties en overheidsinstanties rondom beleid over seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. In 2021 ontving zij een nominatie voor de Joke Smit Prijs voor haar inzet op dit gebied. Een staatsprijs geïnitieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Als spreker timmert Sara hard aan de weg en inmiddels boeken tal van bedrijven Sara als spreker voor een interactieve keynote van 30 – 60 minuten. Tijdens de interactieve keynotes focust zij zich op het doorbreken van het taboe rondom grensoverschrijdend gedrag en de impact die het heeft op slachtoffers. Daarnaast adviseert zij bedrijven over hoe zij intern voor een ‘safe space’ kunnen zorgen, op welke manier zij het beste kunnen omgaan met meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en hoe zij hun werknemers het beste kunnen opvangen en begeleiden na een melding.

Organisaties kunnen Sara niet alleen boeken voor een keynote of lezing, maar ook voor een interactieve workshop of clinics. Maatschappelijke organisatie en overheidsinstanties boeken Sara met name om meer kennis en begrip te krijgen over traumaseksualiteit. Door haar expertise en ervaringsdeskundigheid is zij in staat om een unieke en praktische kijk te geven op de gevolgen van seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. Dit stelt de organisatie in staat om cliënten beter te begrijpen en begeleiden. 

Sara deelt op een open en toegankelijke wijze haar eigen verhaal, kennis en kunde met iedereen die meer wilt leren over traumaseksualiteit en het verwerken hiervan. Zo was zij afgelopen maanden onder andere te zien in Talkshow M, NOS nieuws, talkshow Half8 en The New York times waar zij vanuit haar expertise een unieke bijdrage heeft geleverd over de effecten van seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. 

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Sara Dekker

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Sara Dekker inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Sara Dekker
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers