Ruud Hendriks is een radio- en televisiemaker die onder andere werkte voor de NOS en Veronica. Daarnaast is hij de medeoprichter van Sky Radio en Radio 10. U kunt Ruud Hendriks inhuren als spreker. Hij kan in zijn lezingen alles vertellen over de toekomst van het medialandschap, social media en creatief ondernemerschap.

Radio
Hendriks studeerde journalistiek en werkte vervolgens als dj bij het piratenstation Radio Caroline. Hierna stapte hij over naar Veronica waar hij diverse programma’s presenteerde. In 1988 was hij namens de NOS co-host van de Olympische Spelen.

Vervolgens was hij medeoprichter van Sky Radio, waarmee hij als en van de eersten via de kabel en satelliet in heel Europa ging uitzenden. Hierna was hij eind jaren tachtig betrokken bij de oprichting van RTL4 en RTL5.

Endemol
Na deze periode vertrok hij naar het buitenland om bij de NBC in Engeland te gaan werken. Hij keerde terug in Nederland toen hij door John de Mol en Joop van den Ende werd benaderd om plaats te nemen in de raad van bestuur van Endemol Entertainment. Hij werkte tot 2002 voor dit bedrijf en gedurende zijn periode bij Endemol groeide de onderneming uit tot een van de meest succesvolle entertainmentbedrijven ter wereld.

Hierop werd Hendriks voorzitter van de raad van commissarissen van Radio 538 en UBF. Ook was hij directeur van televisiezender Het Gesprek en tevens was hij mede-eigenaar van NRC Media.

Op dit moment is Hendriks commissaris bij Theodor Gillissen Bankiers. Ook geeft hij strategisch advies aan bedrijven.

Wilt u Ruud Hendriks boeken als spreker? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Ruud Hendriks spreekt graag over:

Ruud Hendriks boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ruud Hendriks. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21