Barbara van Beukering werkt dertig jaar in de journalistiek, waarvan 21 jaar als hoofdredacteur.  Ze  werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar bij televisie. Zij was onder meer verslaggever van Tros Kieskeurig en Tros Aktua Geld. Daarna stapte ze over naar de Avro en werd verslaggever/presentator van het jongrenprogramma Pauze TV en presenteerde het filmprogramma Preview.  Vervolgens werkte ze een aantal jaar als eindredacteur voor programma’s van RTL5, Veronica en Teleac. In 1997 maakte Van Beukering de overstap naar tijdschriften. Ze werd achtereenvolgens hoofdredacteur van BabymagazineAvantGarde , Blvd., en Volkskrant magazine. In 2007 presenteerde Van Beukering het avondvullende NPS-programma Handboek voor de moderne vrouw.

Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool, daarna richtte ze Paper op, een digitaal dagelijks nieuwsmagazine, dat ze tot eind 2016 leidde.

In 2017 schreef Van Beukering ‘Kruip nooit achter een geranium’, een zoektocht naar een lang en gelukkig leven, waarvoor ze veertien bekende oudere dames interviewde.

Barbara is een mediavrouw pur sang die zich altijd in het journalistieke umfelt heeft begeven en sterk is in het toegankelijk maken van zware onderwerpen en het relevant maken van lichtere onderwerpen.

Lezing
Onderwerp: Ouder worden
Lengte: standaard 1 uur (kan variëren van een half uur tot anderhalf uur)
Taal: Nederlands
Faciliteiten: beamer/microfoon

Als je de lezing van Barbara van Beukering hebt bijgewoond, is je angst voor ouder worden verdwenen als sneeuw voor de zon. Voor haar boek Kruip nooit achter een geranium interviewde Barbara veertien vrouwen van zeventig en tachtig plus die nog middenin het leven staan, er fantastisch uitzien en zelfs nog werken. De centrale vraag van Van Beukering, zelf 51 jaar: “Ik wil graag zo oud worden zoals jij, hoe doe ik dat?”

De adviezen van onder andere van Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus en Olga Zuiderhoek, Gerdi Verbeet, gecombineerd met Barbara’s eigen inzichten, leveren een inspirerend verhaal op met een optimistische kijk op het ouder worden.

Barbara van Beukering spreekt graag over:

Barbara van Beukering boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Barbara van Beukering. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21