Info & boekingen
Spreker Roderick Göttgens - Met elkaar KUNNEN en WILLEN samenwerken Copyright foto: Lieneke Laan

Roderick Göttgens Met elkaar KUNNEN en WILLEN samenwerken

Roderick Göttgens als spreker boeken

“Alle resultaten die we boeken, zijn het rechtsreeks gevolg van ons gedrag.”

Zet mensen gedurende een bepaalde tijd als groep bij elkaar en er ontstaan patronen. Patronen in termen van communicatie, processen, procedures, hiërarchie. Hoef je niets voor te doen, ontstaat vanzelf. Door houding & gedrag van de mensen in de groep. Hoe ze zelf en op elkaar reageren. Deze patronen samen noemen we “(team)cultuur”. De vraag of deze teamcultuur ook daadwerkelijk bijdraagt aan wat er moet worden bereikt, aan doel, missie en opdracht, is van een hele andere orde!

Prijsindicatie
€ 1.000 tot € 2.000
Te boeken als
 • Snel contact met Roderick Göttgens
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Roderick Göttgens

Wie de teamcultuur beheerst, beheerst het resultaat!

Al van jongs af aan heeft Roderick, net als veel andere jongens (en mannen), een bepaalde fascinatie voor commando’s. Ogenschijnlijk mogen ze allemaal spannende dingen doen in verre oorden, de hele dag avonturen beleven, met de nieuwste technologieën werken en verder vooral de held uithangen. Iedereen kijkt tegen hen op. Ze zijn de belichaming van alles wat je als jongetje wilt zijn en wilt bereiken. Wie droomt er niet van?

Die jeugdige, dagdromend en enigszins naïeve manier van kijken veranderde naar de meer zakelijke, rationele, belangstelling: hoe doen ze dat eigenlijk, in werkelijkheid? Dit zijn teams, net als elk ander team, bestaande uit mensen van vlees en bloed, niet de actiehelden van tv. Deze teams moeten in soms onvoorstelbare en extreme condities het hoofd koel weten te houden en hun opdracht, de missie, succesvol volbrengen. Hoe zijn deze teams en de teamleden zo ontwikkeld? Want wat deze teams in de praktijk laten zien, is de ultieme vorm van agility: maximale flexibiliteit in en aanpassingsvermogen aan steeds veranderende omstandigheden. De ultieme vorm van high performance teams.

Een unieke inkijk in een bijzondere wereld

Als Team Behaviour Coach kreeg Roderick een unieke kans: gedurende een paar jaar kreeg hij als een van de weinige buitenstaanders een unieke inkijk in de keuken van het Korps Commandotroepen. Hij werd uitgenodigd om over onderwerpen als teamwork, leiderschap, vertrouwen en mentaliteit te komen praten. Niet alleen voor hem om van te leren, maar ook andersom. Zij wilden weten hoe een buitenstaander naar deze teams, die zichzelf tot de elite mogen rekenen, kijkt. Hij kreeg de kans om met eigen ogen te zien en zelf te ervaren hoe zij teams ontwikkelen en welke principes hieraan ten grondslag liggen.

Roderick trok de parallellen met het bedrijfsleven. Wat maakt het vormen van High Performing teams zo uitdagend? Welke factoren spelen altijd een rol bij succesvolle teams, ongeacht welk framework of model wordt toegepast? Welke fundamentele principes liggen ten grondslag aan de meest succesvolle teams?

Teamability: zo vorm je extreem gemotiveerde teams

Roderick schreef er, met medewerking van het Korps Commandotroepen, een succesvol managementboek over: “Teamability: zo vorm je extreem gemotiveerde teams”.

In zijn keynotes neemt hij zijn toehoorders mee naar deze basisprincipes. Hij laat zien waarom houding & gedrag van teamleden de cruciale factor voor succes is. Hij laat zien hoe houding & gedrag van teamlid én team wordt beïnvloed door allerlei patronen in en rondom het team.  Hij laat zien waarom deze patronen bij elkaar de werkelijke teamcultuur vormt. Hij bewijst dat “wie de teamcultuur beheerst, ook het resultaat beheerst”.

Maar bovenal geeft hij antwoord op die ene prangende vraag die elke manager, elke leider en elk teamlid zichzelf wel eens stelt:

Hoe zorg je ervoor dat mensen succesvol met elkaar KUNNEN en WILLEN samenwerken, ongeacht situatie, ongeacht context?

Meer informatie & boekingen

Roderick Göttgens inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met Roderick Göttgens
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers