Peter Bakker is een topman die jarenlang aan het hoofd stond van TNT Nederland. Sindsdien zet hij zich als president van de World Business Counsil for Sustainable Development in voor duurzaamheid. U kunt Peter Bakker boeken als spreker.

Bedrijfseconomie
Bakker haalde zijn masterdiploma bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een bachelordiploma in Business Administration aan de HTS in Alkmaar.

Vervolgens ging hij aan de slag bij TS Seeds Holdings B.V. om in 1991 aan het werk te gaan bij TPG Post. Twee jaar later werd hij benoemd tot financieel directeur van de businessunit Pakketservice. Vervolgens ging hij aan het werk als directeur marketing en sales bij de businessunit Logistiek. In 1996 werd hij hierop directeur Financial Control. Hij stond aan het hoofd van het team dat de onderhandelingen voerde over de succesvolle overname van TNT en GD Express Worldwide.

Sinds de beursnotering van TNT in 1998 was Bakker Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT. In november 2001 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een leider in Corporate Responsibility en ging TNT een uniek partnership aan met het VN World Food Program. Mede door de ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen was TNT jarenlang lijstaanvoerder van de Dow Jones Sustainability Index. In deze functie leidde hij de splitsing van TNT in TNT Express en PostNL. Na de splitsing in 2011 trad hij af en stopte met zijn werkzaamheden bij TNT.

Duurzaam ondernemen
Als voorvechter van duurzaam ondernemen ontving Bakker in 2009 de Clinton Global Citizen Award en in 2010 de SAM Sustainability Leadership Award. Ook was hij WFP ambassadeur VN tegen honger. Tegenwoordig is hij voorzitter van War Child Nederland.

Daarnaast is hij sinds 2012 president van de World Business Counsil for Sustainable Development in Genève.

Wilt u Peter Bakker inhuren als spreker? Hij kan u in zijn lezingen alles vertellen over duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Neem voor meer informatie over Peter Bakker contact met ons op.

 

Peter Bakker spreekt graag over:

Peter Bakker boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Bakker. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21