Info & boekingen
Spreker Menno Lanting - Innovatie, technologie of ondernemerschap

Menno Lanting Innovatie, technologie of ondernemerschap

Menno Lanting als spreker boeken

Spreekt over: innovatie, technologie, disruptie, digitale transformatie en leiderschap. Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2017 verscheen zijn nieuwste boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schets aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
Talen
Nederlands
 • Snel contact met Menno Lanting
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Spreekt over: innovatie, technologie, disruptie, digitale transformatie en leiderschap. Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2017 verscheen zijn nieuwste boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schets aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Presentaties Menno Lanting

De disruptie paradox. In 5 stappen naar echte vernieuwing. Disruptie is het nieuwste toverwoord. Voor een aantal organisaties is volledige disruptie daadwerkelijk de enige, zinvolle strategie. In andere gevallen gaan de technologische veranderingen meer geleidelijk en is het effectiever om aandacht te geven aan het verbeteren van de basis en aan gerichte innovatie. Kortom: u zoekt een realistisch verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat betekent het voor uw organisatie en welke concrete stappen kunt u zetten naar echte vernieuwing? In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schets hij een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen

Olietankers en speedboten. Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw

Gevestigde organisaties vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Hun bestaande structuren en businessmodellen zijn gebaseerd op oude uitgangspunten. Hoe zorg je er als organisatie dan toch voor dat je wendbaar blijft? En wat valt er te leren van startups en andere nieuwe toetreders in de markt? In zijn presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 meest innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht.

De digitale transformatie = een organisatie transformatie

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de managers in organisaties de noodzaak voor transformatie naar een ander business- en organisatiemodel onderkent, maar slechts een derde van hen heeft er vertrouwen in dat dat binnen vijf tot tien jaar lukt. Steeds weer blijkt dat het hierbij niet zozeer om de technologie gaat, maar juist om de mens. Menno Lanting deed uitgebreid onderzoek naar de beste manier om de digitale transformatie werkelijk te doen slagen en deelt de voornaamste inzichten in een prikkelende presentatie.

De slimme organisatie. Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?

Mensen maken steeds beter gebruik van digitale technologie. Maar terwijl zij met behulp van hun netwerk het beste uit zichzelf halen, lukt het hun werkgevers vaak niet om dat potentieel ook in de organisatie te benutten. In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie.

Lessen van de 100 meest innovatieve organisaties

Stel je voor dat je samenwerkt met superslimme en getalenteerde collega’s in een vrije en innovatieve omgeving – geen bazen, geen middenmanagement en geen bureaucratie. Alleen hoog gemotiveerde collega’s die samenkomen om mooie dingen te maken. Het is verbazingwekkend waar creatieve mensen mee voor de dag komen als niemand hun vertelt wat ze moeten doen. Menno Lanting bezocht persoonlijk een groot aantal van de meeste innovatieve organisaties en deelt in een flitsende presentatie de belangrijkste lessen.

De zin en onzin van zelfsturing. De toekomst van organisaties.

Nieuwe technologieën stellen medewerkers steeds meer in staat om zelf zijn werk te organiseren. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig. Steeds vaker wordt er gewerkt in zelfsturende teams met veel autonomie. Wat betekenen deze nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En hoe kunnen medewerkers al die nieuwe technologie gebruiken om hun kennis en kunde beter voor het voetlicht te brengen? Menno Lanting beantwoordt deze en andere vragen in een prikkelende en humorvolle presentatie.

Aanbevelingen:

“Menno heeft bij Alliander een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om ons hen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen die daar binnen werkt. Het was een succes. Wat ik mooi vond aan zijn verhaal is dat hij door alle lagen van de organisatie verbinding maakte. Dat zit hem in zijn energie, humor en de concrete voorbeelden. Mensen voelden urgentie, spanning, maar ook hoop (we zijn niet de enigen die aan het zoeken zijn). Daarmee legde hij de goede bodem voor ons eigen verhaal: “En wat betekent dat nu voor ons, wat gaan wij hier mee doen, morgen”, Jan van Oorschot, Directeur Klant & Markt bij Alliander.

“Menno was een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Een geweldige, inspirerende spreker die “de spijker op zijn kop slaat.”, Ralph van dam, business development manager Virtual Affairs.
“Menno heeft het 17e Senefelder Misset Seminar afgesloten met een inspirerende keynote. Vooral zijn goede voorbereiding, op maat gemaakte presentatie en actieve bijdrage en interactie op sociale media voor en na zijn keynote zorgde voor een waardevolle bijdrage”, Jean-Paul Reparon, marketingmanager Senefelder Misset.

“Menno Lanting was makkelijk om zaken mee te doen. Nam de tijd voor een goede voorbereiding en kwam beslagen ten ijs. Dacht mee aan een betere programma opzet nadat hij onze plannen had gezien. Stelde de juiste vragen en wist de zaal te prikkelen. Ik kijk terug op een geslaagde middag met een over het algemeen toch kritisch publiek.”, Michiel van Dorst, Executive Vice President KLM

“Menno Lanting laat zien dat de wereld voortdurend verandert. De snelheid waarmee je als organisatie kan leren, is dan van essentieel belang. De belangrijkste uitdaging voor iedere organisatie is om het eigen lerend vermogen te vergroten. De randen van de organisatie, waar mensen en systemen direct in contact staan met de samenleving, zijn enorm belangrijk om de veranderingen en de verscheidenheid tegemoet te treden. ‘De slimme organisatie’ biedt een welkom kompas.”, Chris Buijink, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken, voormalig secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken.

“Inspirerende spreker! Menno is prachtig in staat om verbinding te leggen tussen de uitdaging waar de organisatie voor staat en hoe je daar praktisch vorm aan kunt geven. In ons geval kwam dat in de verbinding tussen strategie, leiderschap en innovatie écht sterk uit de verf.”, Paul Stevens, directeur P&O Menzis

“Menno did a great job hosting our masterclass on digital transformation. The attendees (customers and prospects from the insurance industry) rated the masterclass highly and where very pleased with the level of professional interaction and exchange of interesting experiences and knowledge. The masterclass did offer actionable insights. Menno’s personality and ability to manage the pace of the meeting where instrumental to this successful event. Hope to work with Menno again in the future.”, Kees van Musscher, General Manager, Netaspect

“Verplichte kost voor iedere manager die maximaal rendement wil halen uit het intellectuele kapitaal binnen een organisatie”, – Ton van Garderen, algemeen directeur Apple Benelux.

 

Meer informatie & boekingen

Menno Lanting inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Menno Lanting
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers