Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 60.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect!’ (Managementboek van het Jaar 2011), ’Iedereen CEO’ (Longlist Managementboek van het Jaar 2012), ‘De slimme organisatie’ (2013), ‘Lead with a Tweet (2013) en ‘Olietankers en speedboten’ (Longlist Managementboek van het Jaar 2015). Voor dit laatste boek interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers en leiders over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

De rode draad in zijn werk is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.
De wereld verandert: oude wetten en modellen blijken steeds vaker onbruikbaar, nieuwe worden al doende ontwikkeld. De wereld lijkt door alle digitale technologie alsmaar kleiner te worden, en tegelijk zorgen al deze verbindingen voor steeds meer complexiteit.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, de juiste technologie en de juiste bedrijfscultuur. Er zullen andere organisatievormen ontstaan, maar ook onze kijk op leiderschap zal radicaal veranderen. De hedendaagse kenniswerker is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Dit vraagt om de vaardigheid om virtueel samen te werken en het vermogen om de eigen kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen via online netwerken. Leiders zullen niet meer benoemd, maar gekozen worden op basis van wat zij bijdragen aan hun netwerk.

Aanbevelingen:

“Menno heeft het 17e Senefelder Misset Seminar afgesloten met een inspirerende keynote. Vooral zijn goede voorbereiding, op maat gemaakte presentatie en actieve bijdrage en interactie op sociale media voor en na zijn keynote zorgde voor een waardevolle bijdrage”, Jean-Paul Reparon, marketingmanager Senefelder Misset.

“Menno Lanting was makkelijk om zaken mee te doen. Nam de tijd voor een goede voorbereiding en kwam beslagen ten ijs. Dacht mee aan een betere programma opzet nadat hij onze plannen had gezien. Stelde de juiste vragen en wist de zaal te prikkelen. Ik kijk terug op een geslaagde middag met een over het algemeen toch kritisch publiek.”, Michiel van Dorst, Executive Vice President KLM

“Menno Lanting laat zien dat de wereld voortdurend verandert. De snelheid waarmee je als organisatie kan leren, is dan van essentieel belang. De belangrijkste uitdaging voor iedere organisatie is om het eigen lerend vermogen te vergroten. De randen van de organisatie, waar mensen en systemen direct in contact staan met de samenleving, zijn enorm belangrijk om de veranderingen en de verscheidenheid tegemoet te treden. ‘De slimme organisatie’ biedt een welkom kompas.”, Chris Buijink, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken, voormalig secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken.

Menno was dit jaar een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Een geweldige, inspirerende spreker die “de spijker op zijn kop slaat.”, Ralph van dam, business development manager Virtual Affairs.

“I invited Menno to talk at one of our summits about Digital leadership. Afterwards the participants came to me and were really impressed by his presentation. Menno did a great job and helped to change the mindset of the participants. Menno is an expert on digital leadership and has a good sense of humor which makes his presentations very entertaining.”, Dennis Agusi, Global Internal Communications Manager Philips

Menno Lanting spreekt graag over:

Menno Lanting boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Menno Lanting. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21