20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Spreker Chris Heemskerk - Innovatie Expert & Ex-Google Innovation Labs USA

Chris Heemskerk als spreker boeken

Chris Heemskerk is een vooraanstaande expert op het gebied van innovatiestrategie en innovatiecultuur. Als voormalig hoofd van Scaled Acquisitions Google USA en adviseur van Google’s Innovatielab, publiceerde hij in 2023 samen met Harvard Business School een Case Study over de cultuur, methoden en processen die vereist zijn om als organisatie continu te kunnen blijven innoveren. Innovatie blijft voor velen een abstract concept: hoe begin je hiermee op een maandagochtend? En hoe creëer je een cultuur waarin iedereen wilt blijven innoveren? Met behulp van zijn methode ”The Innovation Scorecard™️”, biedt Chris een meeslepend inzicht in hoe ’s werelds meest innovatieve bedrijven hun capaciteit voor innovatie hebben opgebouwd en wat wij daarvan kunnen leren.

Chris Heemskerk

Innovatie Expert & Ex-Google Innovation Labs USA

Chris Heemskerk spreekt tijdens congressen en seminars over de kunst en wetenschap van het bouwen van innovatieve culturen en het ontwikkelen van strategieën om deze te ondersteunen. Zijn presentaties bieden exclusieve inzichten, afgeleid van toonaangevende instituten zoals Google, Apple, Harvard en Stanford. Chris onthult de geheimen van Silicon Valley’s topinnovators en hoe ’s werelds leidende bedrijven organisaties bouwen die in staat zijn doorbraakinnovaties op een herhaalbare en schaalbare manier te ontwikkelen. Onderwerpen variëren van het opereren van de meest innovatieve bedrijven ter wereld tot het bouwen van een innovatiemotor voor uw organisatie, en van leiderschap in cultuur van innovatie tot de geheimen van succesvolle Innovatie Labs.

Over The Innovation Experience™

The Innovation Experience™ is een inzichtelijke presentatie die antwoord geeft op de vraag hoe sommige bedrijven continu kunnen innoveren, terwijl anderen falen. Dit programma leert de geheimen van de topinnovators van Silicon Valley en laat zien hoe de werelds leidende bedrijven organisaties opbouwen die in staat zijn tot baanbrekende innovaties. Chris Heemskerk maakt gebruik van casestudies, strategieën, leiderschapsprincipes, innovatiemodellen, en meetmethoden om een omvattende blik te bieden op het bouwen van een cultuur van innovatie.

Chris Heemskerk inhuren voor een lezing

Het boekingsproces voor een lezing of workshop met Chris Heemskerk is eenvoudig en transparant, met als doel eventuele drempels weg te nemen. Neem contact op voor een offerte en ontdek de all-inclusive tarieven die Quality Bookings biedt. Met 20 jaar expertise, binnen 24 uur een offerte, uitgebreide support, en een tevredenheidsgarantie, zorgt Quality Bookings voor een soepele ervaring van begin tot eind.

+ lees meer

Biografie van Chris Heemskerk

Waarom zijn tech-giganten zoals Amazon, Google en Meta in staat om consistent te innoveren, terwijl andere bedrijven achterblijven? Hoe creëer je een cultuur waarin iedereen wilt innoveren?

Innovatie, hoewel aantrekkelijk, blijft voor velen een abstract concept. Hoe begin je hiermee op een maandagochtend?

Chris Heemskerk, die ervaring heeft opgedaan als adviseur bij Google’s Innovation Lab en als hoofd van Scaled Acquisitions bij Google in de VS, biedt een meeslepend inzicht in hoe ’s werelds meest innovatieve bedrijven hun capaciteit voor innovatie hebben opgebouwd en wat wij daarvan kunnen leren.

In 2023 publiceerde hij samen met Harvard Business School een Case Study over Google’s innovatielab. Deze studie onthult de cruciale cultuur, methoden en processen die nodig zijn om als organisatie continu te kunnen blijven innoveren.

Zijn bevindingen tonen o.a. aan dat innovatie niet het resultaat is van toevalligheden, maar van gevarieerde, continu lopende experimenten die op een voorspelbare en gestructureerde manier worden uitgevoerd binnen de gehele organisatie.

Om innovatie praktisch benaderbaar te maken, ontwikkelde hij ‘The Innovation ScorecardTM’, een methodiek die leiders direct inzicht geeft in alle mogelijke innovatiekansen binnen hun organisatie.

Als spreker verscheen hij onlangs bij de Verenigde Naties in Wenen, het CEO-congres van Arizona’s Technology Council, en is hij tevens gastdocent bij The European Institute of Innovation for Sustainability in Rome.

Na zijn traineeship bij Apple studeerde Chris bedrijfskunde in Londen, gevolgd door vervolgstudies in Innovatie, Leiderschap en Design Thinking aan Harvard en Stanford in de VS.

Hoe creer je een cultuur waarin iedereen wilt innoveren?
Hoe bouw je een ‘Innovation Engine’ voor je organisatie?
Wat zijn de geheimen van ‘s-werelds meest innovatieve organisaties?

Hoe komt het precies dat techbedrijven zoals Amazon, Meta, Google en 3M consistent kunnen blijven innoveren, terwijl andere firma’s op den duur achterblijven?

Het concept innovatie klinkt leuk, maar het is voor velen ook een ontastbaar begrip. Waar start je op maandagochend negen uur?

Chris Heemskerk, voormalig adviseur van Google’s Innovation Lab, alsmede hoofd Scaled Acquisitions bij Google in de VS, neemt je mee in een inspirerend verhaal over hoe ‘s-werelds meest innovatieve organisaties haar innovatiekracht hebben ontwikkeld, en wat wij daarvan kunnen leren.

Samen met Harvard Business School publiceerde hij in 2023 een Case Study over Google’s innovatielab, waarin gedocumenteerd staat welke cultuur, methoden alsmede processen essentieel zijn om je als organisatie constant te kunnen blijven vernieuwen.

Zijn conclusie: innoveren is geen toevalskwestie, maar simpelweg een resultaat van gevarieerde, continue doorlopende experimenten die op een voorspelbare en gestructureerde manier worden begeleid in alle uithoeken van de organisatie.

In zijn zoektocht naar pragmatiek ontwikkelde hij o.a. The Innovation Scorecard, een raamwerk dat het voor leiderschap duidelijk inzichtbaar maakt waar men in de organisatie allemaal innovatiekansen kan benutten.

Na zijn traineeship bij Apple in Nederland studeerde Chris bedrijfskunde in Londen, en vervolgens innovatie, leiderschap en Design thinking bij Harvard en Stanford in de VS.

‘’Het is mijn missie om Silicon Valley’s innovatiegeheimen met de rest van de wereld te delen’’

Waarom zijn techgiganten zoals Amazon, Google en Meta in staat om consistent te innoveren, terwijl andere bedrijven achterblijven? Innovatie, hoewel aantrekkelijk, blijft voor velen een abstract concept. Hoe begin je hiermee op een maandagochtend?

Chris Heemskerk, die ervaring heeft opgedaan als adviseur bij Google’s Innovation Lab en als hoofd van Scaled Acquisitions bij Google in de VS, biedt een meeslepend inzicht in hoe ’s werelds meest innovatieve bedrijven hun capaciteit voor innovatie hebben opgebouwd en wat wij daarvan kunnen leren.

In 2023 werkte hij samen met Harvard Business School aan een bekende case study over Google’s innovatielab. Deze studie onthult de cruciale cultuur, methoden en processen die nodig zijn om als organisatie continu te kunnen innoveren.

Zijn bevindingen tonen aan dat innovatie niet het resultaat is van toevalligheden, maar van gevarieerde, continu lopende experimenten die op een voorspelbare en gestructureerde manier worden uitgevoerd binnen de gehele organisatie.

Om innovatie praktisch benaderbaar te maken, ontwikkelde hij ‘The Innovation ScorecardTM’, een methodiek die leiders direct inzicht geeft in alle mogelijke innovatiekansen binnen hun organisatie.

Als spreker verscheen hij onlangs bij De Verenigde Naties in Wenen, het CEO Congres van Arizona’s Technology Council, en is hij tevens gastdocent bij The European Institute of Innovation for Sustainability Rome.

Na zijn traineeship bij Apple studeerde Chris bedrijfskunde in Londen, gevolgd door vervolgstudies in Innovatie, Leiderschap en Design Thinking aan Harvard Business School en Stanford University in de VS.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Chris Heemskerk
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Chris Heemskerk

Meer informatie & boekingen

Chris Heemskerk inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Chris Heemskerk
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers