20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dave Maasland: Het Belang van Cyberhygiëne
16 mei 2024

Dave Maasland: Het Belang van Cyberhygiëne

In een tijd waarin cybercriminaliteit een steeds groter probleem vormt voor bedrijven over de hele wereld, is het essentieel om de juiste maatregelen te nemen om digitale systemen te beschermen. Dave Maasland, van cyberveiligheidsbedrijf ESET Nederland, deelt waardevol inzicht in hoe bedrijven zich kunnen wapenen tegen deze groeiende dreiging.

Nederland als doelwit

Een van de belangrijkste punten die Maasland benadrukt, is waarom Nederlandse bedrijven zo’n aantrekkelijk doelwit zijn voor cybercriminelen. Hij legt uit dat Nederlandse bedrijven internationaal gezien veel meer bedrijfsmiddelen hebben die verbonden zijn met internet, van servers tot websites. Dit komt omdat Nederland voorop loopt in de digitale transformatie. Helaas loopt de beveiliging vaak achteraan, waardoor cybercriminelen misbruik kunnen maken van zwakke plekken in de beveiliging.

Diversiteit van cyberaanvallen

Maasland benadrukt ook de diversiteit van cyberaanvallen en de verschillende doelen die hackers kunnen hebben. Van huis-tuin-en-keuken hackers die netwerken infiltreren tot beroepscriminelen die ransomware gebruiken om losgeld te eisen, de dreiging van cybercriminaliteit is veelzijdig en constant evoluerend. Bedrijven moeten zich bewust zijn van deze verschillende dreigingen en proactieve maatregelen nemen om zichzelf te beschermen.

Economische spionage en innovatiediefstal

Daarnaast wijst Maasland op het risico van economische spionage. Bedrijven die investeren in nieuwe technologieën en innovaties worden geconfronteerd met de dreiging van concurrenten die deze waardevolle kennis proberen te stelen. Hij geeft voorbeelden van bedrijven die te maken kregen met gestolen innovaties en legt uit hoe sommigen zelfs hun toevlucht hebben genomen tot het creëren van blauwdrukken met opzettelijke fouten om zich tegen spionage te beschermen.

Dave Maasland over het belang van cyberhygiëne

Maasland benadrukt het belang van cyberhygiëne als eerste verdedigingslinie tegen cybercriminaliteit. Daarom is het handhaven van de veiligheid van digitale systemen van cruciaal belang om te voorkomen dat cybercriminelen kwetsbaarheden misbruiken. Door systemen up-to-date te houden en andere basisbeveiligingsmaatregelen te nemen, kunnen bedrijven hun risico op cyberaanvallen aanzienlijk verminderen.

Dave Maasland als spreker boeken

Het boeken van Dave Maasland garandeert een naadloze en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften om eventuele obstakels weg te nemen. Vanaf het allereerste contact tot aan de uitvoering van uw project streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door onze All-Inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat paraat om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw samenwerking met Dave Maasland, om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Dave Maasland voor uw project en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!