20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Spreker Peter Joosten - Futurist Toekomstonderzoeker

Peter Joosten als spreker boeken

Peter Joosten MSc., futurist en toekomstonderzoeker, is een invloedrijke spreker die jouw organisatie kan helpen om beter voorbereid te zijn op de toekomst. Met zijn expertise in gezondheidszorg en overheid, maar ook brede kennis in andere sectoren, brengt hij waardevolle inzichten en stimuleert hij het nadenken over toekomstige ontwikkelingen. Zijn interactieve lezingen zijn niet alleen informatief maar ook inspirerend, waardoor hij een perfecte keuze is voor bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties die willen innoveren en toekomstgericht willen denken.

Peter Joosten

Futurist Toekomstonderzoeker

Peter Joosten MSc. inhuren voor een lezing

Het boeken van Peter Joosten MSc. voor een lezing bij jouw organisatie is een eenvoudige en transparante procedure. Contacteer ons voor een offerte en we zullen binnen 24 uur reageren met een all-inclusive tarief. Onze uitgebreide support zorgt ervoor dat al jouw vragen en wensen worden behandeld, waardoor het boekingsproces soepel verloopt. Met onze tevredenheidsgarantie en een gemiddelde beoordeling van 9,0, kun je erop vertrouwen dat jouw evenement in goede handen is.

Trends 2040

Hoe ziet de wereld er in 2040 uit? Hoe hebben technologische veranderingen en megatrends onze planeet, de samenleving en bedrijven gevormd? Megatrends zijn langdurige structurele ontwikkelingen die onze economie, politiek en maatschappij in een grote mate beïnvloeden. Denk aan de klimaatcrisis, technologische vooruitgang en demografische veranderingen zoals vergrijzing en immigratie. Welke megatrends hebben de grootste invloed op de toekomst van je organisatie? Welke impact hebben deze trends op je strategie en werkzaamheden? Welke acties kun je nu nemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst?  

Zorgtechnologie en innovatie 

De gezondheidszorg staat onder druk. Door de toenemende levensverwachting hebben steeds meer mensen voor langere tijd zorg nodig. Deze ontwikkelingen worden ook nog eens vergezeld door de enorme technologische vooruitgang binnen en buiten de zorg. Denk aan grote techbedrijven als Amazon, Google en Apple, de toename van big data en kunstmatige intelligentie en biotechnologie.  Welke impact hebben al deze ontwikkelingen op de zorg? Hoe ga je als zorginstelling hiermee om? Hoe kunnen zorgprofessionals zelf aan de slag met innovatie? Wat is de toekomst van zorginnovatie en wat voor ethische, filosofische en maatschappelijke kwesties ontstaan hierbij?

+ lees meer

Toekomst van de overheid

Overheden worden continu geconfronteerd met technologische en maatschappelijke veranderingen. Sterker nog, het tempo versnelt waarin nieuwe ontwikkelingen zich aandienen. Voor ambtenaren, bestuurders en politici wordt de opgave steeds relevanter om hun organisatie hierop voor te bereiden en toekomstbestendig te maken. Hoe vormt technologie ons als mens, onze organisaties en de samenleving als geheel? Maar ook andersom: hoe beïnvloeden onze waarden, voorkeuren, meningen en institutionele krachten de ontwikkeling van technologie? 

De Supermens

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan gadgets, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA. Welke kansen en nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

Biografie van Peter Joosten MSc.

Peter Joosten MSc., geboren in 1984, is een gerespecteerde futurist, spreker en toekomstonderzoeker. Na zijn studies in Bedrijfskunde en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft Peter zich verder ontwikkeld op het gebied van bio-ethiek en innovatiewetenschappen. Zijn opleidingen aan de Università Europea di Roma en de Waag Amsterdam, evenals zijn recente opleiding in wetenschapsjournalistiek, onderstrepen zijn diepgaande interesse en kennis op het snijvlak van technologie, ethiek en samenleving.

Peter’s carrière is even divers als indrukwekkend. Hij heeft gewerkt met een breed scala aan organisaties, van bedrijven tot overheidsinstellingen, en heeft hen geholpen om beter voorbereid te zijn op de toekomst. Zijn lezingen zijn bekend om hun interactiviteit en het vermogen om het publiek diepgaand te betrekken bij het onderwerp.

Als innovatiewetenschapper heeft Peter een sleutelrol gespeeld in het begeleiden van organisaties door toekomstverkenningen, workshops en adviestrajecten. Zijn benadering is altijd gericht op het structureel implementeren van veranderingen om organisaties toekomstbestendig te maken.

Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Windesheim, waar hij zijn kennis en passie deelt met de volgende generatie professionals. Deze ervaring als docent stelt hem in staat om complexe thema’s op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen.

Peter Joosten is niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een inspirator en een visionair. Zijn lezingen en workshops zijn niet alleen een bron van kennis, maar ook een katalysator voor verandering en innovatie. Met zijn unieke combinatie van academische kennis, praktische ervaring en boeiende presentatiestijl is Peter Joosten MSc. een uitstekende keuze voor elk evenement of organisatie die vooruit wil kijken en zich wil voorbereiden op de toekomst.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Peter Joosten
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Peter Joosten

Meer informatie & boekingen

Peter Joosten inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Peter Joosten
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers