Henkjan Smits is een bekende presentator, producer en talentscout die ook te boeken is als spreker, bedrijfscoach of dagvoorzitter. Hij raakt bekend bij het grote publiek als juryvoorzitter van de waanzinnig populaire televisieshow Idols en is sindsdien in tal van andere radio- en televisieprogramma’s te bewonderen.

Henkjan Smits wordt geboren in 1961 in Almelo en ontwikkelt al snel een passie voor muziek. Als tiener speelt hij in diverse schoolbands en op twintigjarige leeftijd richt hij zijn eigen band No Holding Back op. Als zanger en gitarist toert hij door heel Europa en verzorgt hij samen met zijn bandleden ruim 100 optredens per jaar.

Presentator Henkjan Smits inhuren voor lezing of workshop

Niet alleen op het muzikale vlak blijkt hij talent te hebben, ook op zakelijk gebied blinkt hij uit. Hij blijkt een kei te zijn in het regelen van optredens en de stap naar een eigen boekingskantoor is dan ook snel gezet. In de jaren tachtig verzorgt hij het management voor uiteenlopende bands en houdt hij zich onder meer bezig met zaken als productie, marketing en promotie.

In de jaren negentig is hij succesvol als manager en talentscout bij diverse platenmaatschappijen. Hij draagt bij aan de successen van bands als Kane, Volumia! en Total Touch. Mede hierdoor wordt hij in 2002 gevraagd als juryvoorzitter van het tv-programma ‘Idols’, waarbij gezocht wordt naar groot muzikaal talent. Het programma groeit uit tot een doorslaand succes in Nederland.

Henkjan Smits blijkt op televisie een natuurlijk spreker en ontvangt al snel aanvragen van bedrijven die hem willen inhuren voor een lezing of workshop. Zijn focus blijft in deze periode op de televisiewereld en regelmatig vervangt hij Albert Verlinde bij RTL Boulevard. Hij ontwikkelt zich tot allround presentator en presenteert hitformules zoals X-factor, Het Beste Idee van Nederland, Holland’s Got Talent, De Nieuwe Uri Geller en Het Zullen Je Ouders Maar Zijn.

Henkjan Smits boeken als dagvoorzitter, bedrijfscoach of spreker

Naast zijn televisiewerkzaamheden als presentator, is hij ook regelmatig te beluisteren op de radio en schrijft hij diverse boeken. Bekende titels zijn onder meer De X-Factor, Een Must Voor Sterren (2004) en Ontdek Je X-Factor! (2007). Daarnaast deelt hij zijn kennis via inspirerende lezingen en workshops, iets waar steeds meer bedrijven hem voor inhuren.

Tegenwoordig staat Henkjan Smits voornamelijk op het podium als spreker, dagvoorzitter en (bedrijfs)coach. Hij adviseert mensen in het bedrijfsleven onder andere over bewustwording van hun imago en het verkrijgen van de ‘Business X-Factor’. Volgens Smits is succes voor iedereen weggelegd, maar moet je wel eerst ontdekken wie je werkelijk bent en waartoe je in staat bent.

Contact opnemen met Henkjan Smits

Wilt u Henkjan Smits ook inhuren als presentator, spreker, dagvoorzitter of bedrijfscoach? U kunt deze Bekende Nederlander boeken voor een workshop, lezing of zakelijke bijeenkomst door contact op te nemen met Quality Bookings.

Henkjan Smits spreekt graag over:

Henkjan Smits boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henkjan Smits. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21