20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Eric Toren
Exclusief bij
Quality Bookings

Eric Toren als spreker boeken

Eric Toren (1963) groeit op in een ondernemersgezin in Amsterdam. Zijn ouders werken hard in hun eigen hotel, genaamd ‘Hotel Toren’, gelegen aan de Keizersgracht. Eric Toren heeft geen gemakkelijke jeugd; zowel thuis waar zijn vader steeds meer gaat drinken als op de nonnenschool waar hij zit, komt hij geregeld in aanraking met fysiek geweld. Het maakt voor hem één ding duidelijk: ik ga zo snel mogelijk van school en het op mijn manier doen.

Eric Toren

Visionair hotelier

Hotel én restaurant van het jaar wereldwijd

Inmiddels heeft Eric Toren als hotelier vele prijzen gewonnen. In 2014 wordt hij als eerste Nederlander ‘European Hotelier of the Year’, in 2015 ‘European General Manager of the Year’. Met zijn aan de Amsterdamse Dam gelegen droomhotel TwentySeven, geopend in 2018, wint hij opnieuw prijs na prijs: ‘Hotel of the year Luxury boutique hotel’ wereldwijd en recent de Tripadvisor award voor ‘Best luxury hotel fine dining restautant met 1 ster’ voor TwentySeven’s restaurant Bougainville.

Visionair hotelier 

De kern van Eric Toren’s succes ligt in zijn vermogen om niet alleen te werken met bewezen bedrijfsmodellen, maar vooral te handelen vanuit een visie op dé ultieme gastervaring. Hij werkt vanuit een diepgewortelde droom het ideale hotel te creëren. Dit is duidelijk zichtbaar in zijn ondernemersreis. Op jonge leeftijd begint hij te werken in het familiehotel. In plaats van een formele hotelschool te volgen, kiest hij er vervolgens voor om zichzelf praktisch op te leiden in alle aspecten van het hotelwezen bij verschillende hotels; van barkeeper tot kok en van receptionist tot manager.

De droom komt uit van Eric Toren

Op 22-jarige leeftijd keert Eric Toren als General Manager terug naar Hotel Toren. Op zijn 28ste neemt hij het 2-sterren hotel van zijn ouders over voor maar liefst anderhalf keer de prijs. Terecht volgens zijn vader. Zijn zoon weet meer dan wie ook hoeveel het waard is. Het lukt hem om zijn droom te vertalen naar een goed businessplan waar de banken in geloven. Binnen afzienbare tijd weet Eric Toren het hotel te transformeren tot een winstgevend 3-sterrenhotel. Vanaf dat moment werkt hij dag en nacht om zijn onzekerheid van ongeschoolde hotelier van zich af te schudden en om zijn initiële droom, ooit alle hotels op de Keizersgracht te bezitten, waar te maken. 

Eric Toren is therapeutische hotelier

Om zowel persoonlijk als zakelijk te excelleren en de demonen uit zijn jeugd te verwerken, besluit hij na tien jaar hard werken een 3-jarige opleiding tot therapeut en coach te volgen (Phoenix), waarbij hij onder andere NLP en transactionele analyse studeert. Deze opleiding versterkt niet alleen zijn persoonlijkheid, maar ook zijn vermogen om de verwachtingen en gevoelens van zijn gasten te begrijpen en medewerkers mee te nemen op een reis naar het ideale hotel. 

Deze leerschool in combinatie met zijn ervaring als hotelier stelt hem in staat om Hotel Toren in de loop van de jaren opnieuw te transformeren tot een toonaangevend 5-sterren boetiekhotel met een sterke focus op service. Het succes krijgt steeds meer vaste grond waarna hij meer en meer prijzen gaat winnen. Zo staat hotel Toren zes opeenvolgende jaren op nummer 1 als beste hotel in Nederland op TripAdvisor. Eric Toren maakt zijn droom waar en heeft meerdere boetiekhotels op de gracht, waaronder Hotel Sebastians. Dit 3-sterren hotel fungeert als opleidingshotel voor de medewerkers van Hotel Toren en scoort eveneens hoog op het gebied van service en gastvrijheid

Internationaal aan de slag

Het succes van hotelier Eric Toren begint op te vallen. Zo benadert de eigenaar van de internationale hotelgroep Pavilion Hotels hem. Het aanbod is duidelijk: we willen jouw hotel overnemen, en jou erbij. Eric Toren zegt ja. Vanuit zijn unieke combinatie van therapeut/coach én ervaren hotelier rolt hij zijn visie op dé ultieme gastervaring binnen de keten uit. Dit doet hij zowel bij alle bestaande Pavilion hotels in Azië als bij de nieuwe hotels in Europa die onder zijn leiding worden gekocht en getransformeerd.

Het harde werken van Eric Toren leidt er ondertussen wel toe dat hij steeds meer last krijgt van neuropathische pijn. Toch laat hij zich niet afleiden bij het najagen van zijn droom. Wanneer hij voor Pavilion een unieke plek op de Dam krijgt aangeboden, maar dit niet past binnen de strategie van de keten, maakt hij zich na enkele jaren opnieuw los. De kans die hij ziet om op de Dam zijn droomhotel neer te zetten, kan hij simpelweg niet laten lopen. Zonder concrete ervaring in het 5-sterren plus segment en zonder draaiboeken maakt Eric Toren met hotel TwentySeven opnieuw zijn droom waar. 

Hotel TwentySeven

Het kosmopolitische droomhotel ‘TwentySeven’ gelegen aan de Dam in Amsterdam, is geen gewoon luxehotel. Het is romantisch, stylish en sexy en biedt een ongeëvenaard serviceniveau aan ‘s werelds rijken, royals en wereldsterren. Eric Toren wordt niet voor niks ‘de professor van de gastervaring’ genoemd. Zijn visie op het waarmaken van de verwachtingen van gasten en het bieden van het hoogst mogelijke serviceniveau is de drijvende kracht achter zijn succes. Een kracht die hem niet alleen steeds dichter bij zijn ideale hotel brengt, maar van hem inmiddels een zeer gewaardeerd gastspreker maakt voor diverse dienstverleners. 

Eric Toren als spreker boeken

Eric Toren is door zijn unieke combinatie als coach en hotelier bovendien bij uitstek in staat om zijn visie over te dragen. Bijvoorbeeld op zijn eigen team dat hij zodanig leidt dat ook zijn medewerkers excelleren in het leren lezen van de onuitgesproken wensen van de gast. Het lukt hem bij hen een snaar te raken waardoor ze gastgerichtheid net zo ademen als hijzelf. Daarnaast voorziet hij zijn team van de benodigde data en tools om die uitmuntende dienstverlening te kunnen bieden. Klanten worden al bij hun reservering geprofiled en geen klant vertrekt zonder zijn of haar ervaring te delen. Dit alles met als doel het serviceniveau niet alleen ongeëvenaard te houden, maar ook vooruitlopend op de constant veranderende tijdsgeest.

Inspirerende persoonlijkheid

Eric Toren is een inspirerende selfmade ondernemer die niet alleen zijn eigen dromen heeft waargemaakt, maar ook die van zijn gasten en medewerkers. Zijn ultieme doel is om het nummer 1 hotel ter wereld te zijn op alle reviewsites en om dit bewezen succesvolle ‘TwentySeven’ concept wereldwijd uit te rollen. Eric Toren is met zijn visie op klantgerichtheid én het realiseren van je droom in staat om veel mensen te inspireren.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Eric Toren

Schrijf een review

Video met Eric Toren

Artikelen over Eric Toren

Meer informatie & boekingen

Eric Toren inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Eric Toren
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers