Eelco Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas is een Nederlands atleet en is gespecialiseerd in de meerkamp. Eelco Sintnicolaas werd bekend door zijn presentatie op het EK van 2010, waar hij tweede werd op de 10-kamp. Eelco Sintnicolaas is te boeken voor clinics, welke hij op zeer enthousiaste wijze geeft. Verder verzorgt Eelco Sintnicolaas demonstraties, workshops en presentaties over gezond leven, focus, doelen stellen en grenzen verleggen.

Eelco was slechts 7 jaar toen hij aanraking kwam met atletiek. Niemand had toen durven dromen dat hij in 2009 Europees kampioen tienkamp zou worden, dat hij in 2010 de zilveren medaille mee naar huis zou nemen en dat hij in 2013 Europees kampioen indoor zevenkamp zou worden.  Allemaal prestaties waar hij zeer trots op kan zijn!

De start van zijn atletiekcarrière
Voordat de atletiekcarrière van Eelco begon, was hij een fanatieke tennisser. Toch besloot hij zich na een aantal jaren volledig op de atletiek te focussen en resultaat bleef niet uit! Hij bleek verrassend goed te zijn in het onderdeel lopen, maar hij besloot zich te ontwikkelen op meerdere onderdelen. De meerkamp vond Eelco Sintnicolaas direct al erg leuk om te doen maar hij legde zich ook toe op het polstokhoogspringen. Hij plukt momenteel nog steeds de vruchten van deze keuze.

Hoogtepunten
Eelco Sintnicolaas won in 2008 zijn eerste titel als senior, namelijk de Nederlandse titel op de meerkamp en het verspringen. In 2009 kreeg Eelco Sintnicolaas ook internationale bekendheid toen hij Europees Kampioen werd in Tallinn en op geweldige wijze de 7-kampwedstrijd wist te winnen.

In 2010 heeft Eelco zijn persoonlijke record verbeterd op het EK in Barcelona, toen hij tweede werd en met een zilveren plak naar huis ging. Later dat jaar tijdens het EK indoor in Parijs wist Eelco Sintnicolaas zijn persoonlijke record wederom te verbeteren en in 2012 plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in Londen waar hij zelfs het nationale record overtrof!

Wilt u Eelco Sintnicolaas boeken voor een clinic, een workshop, een demonstratie of voor een lezing? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Eelco Sintnicolaas spreekt graag over:

Eelco Sintnicolaas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Eelco Sintnicolaas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21