Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en in columns en boeken. Hij behaalde in 2010 zijn Master in vastestoffysica en heeft daarna korte tijd onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door (DWDD) over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan schoolkinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers. In 2014 en 2015 was hij Ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap.

Als het over wetenschap gaat dan is hij vaste gast in DWDD. Hij schreef onder andere voor de wetenschappelijke site Noorderlicht van de VPRO en heeft meerdere televisieprogramma’s gemaakt en gepresenteerd. Zo presenteerde hij in 2013 DWDD spin-off De Wereld Leert Door.

Andere voorbeelden zijn De Kennis van Nu (NTR), Prof. Nicolai & Dr. Beckand (RTL4), Zapp Live, Huisje Boompje Beestje en De Nationale Wetenschapsquiz Junior/Senior. Hij heeft tientallen optredens gehad op radio en televisie en daar wetenschap uitgelegd. Bovendien spreekt hij regelmatig op uiteenlopende evenementen, zoals Lowlands, de Museumnacht, TEDxAmsterdam en verschillende congressen.

Diederik Jekel spreekt graag over:

Diederik Jekel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Diederik Jekel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21