Als spraakmakende voetbaltrainer heeft Co Adriaanse bij grote clubs in binnen- en buitenland zijn sporen verdiend. Tegenwoordig verzorgt hij ook op enthousiaste wijze presentaties over onderwerpen als samenwerken, teambuilding, leiderschap en coaching.

Voetballer en trainer
Co Adriaanse begint zijn sportcarrière als amateurvoetballer bij de clubs HRVC in Amsterdam, OSV in Oostzaan/Amsterdam en DRC in Amsterdam. Vervolgens speelt hij van 1964 tot 1970 als prof bij De Volewijckers en daarna voetbalt hij tot 1976 bij FC Utrecht. Vanaf 1979 timmert Adriaanse aan de weg als trainer van clubs als De Zilvermeeuwen, PEC Zwolle, FC Den Haag, Willem II en Ajax. In zijn hoedanigheid van directeur van de Ajax-jeugdopleiding heeft hij een belangrijk aandeel in de Champions League successen in 1995 en 1996 van de Amsterdamse club.

Uitgesproken coach
Na een periode als hoofdcoach bij Ajax gaat Co Adriaanse aan de slag als hoofdtrainer bij AZ. Met AZ behaalt hij de halve finale van de UEFA Cup, wat zijn marktwaarde als trainer uiteraard vergroot en de interesse wekt van clubs in binnen- en buitenland.  Het levert hem een contract op bij FC Porto en met deze club wint hij zowel het Portugese kampioenschap als de Portugese beker. Hierna werkt Adriaanse ook nog in Oekraïne, Qatar en Oostenrijk, maar in 2011 keert hij terug naar Nederland om FC Twente te coachen. Met deze club sleept hij vervolgens de Johan Cruijff Schaal in de wacht. Vanaf 2014 is hij technisch adviseur bij FC Utrecht. Daarnaast treedt Adriaanse, die niet gewend is een blad voor de mond te nemen, op als analist bij Studio Voetbal.

Bent u benieuwd of Co Adriaanse de meest geschikte spreker is voor uw bijeenkomst? Neem gerust contact met ons op!

Co Adriaanse spreekt graag over:

Co Adriaanse boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Co Adriaanse. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21