Hagenaar Aad de Mos, voormalig voetballer bij onder meer ADO Den Haag en Excelsior, heeft als succesvol trainer diverse landstitels gewonnen. Hij treedt met regelmaat op als voetbalanalist voor de televisie en is te boeken als spreker.

Voetballer
Als zoon van oud-speler en voetbalbestuurder Henk de Mos sluit Aad de Mos zich al vroeg aan bij ADO Den Haag. Bij die club krijgt hij later een contract en gaat hij ook de jeugd trainen. Daarnaast volgt hij een opleiding tot onderwijzer. Vervolgens komt De Mos terecht bij de Rijswijkse amateurclub RVC, waarmee hij in 1969 kampioen wordt in de amateurafdelingen. Later speelt De Mos bij VV Wilhelmus en bij Excelsior Rotterdam, totdat een zware blessure aan de lies in 1973 een einde maakt aan zijn spelerscarrière.

Aad Resultaat
Na beëindiging van zijn spelerscarrière timmert Aad de Mos aan de weg als trainer. Hij maakt vooral furore in de jaren 80 van de twintigste eeuw. Met Ajax verovert De Mos twee landstitels, met KV Mechelen wint hij de Europacup II en de UEFA Super Cup, terwijl hij met RSC Anderlecht ook een landstitel verovert.

Verder traint hij bij onder andere Vitesse en Sparta Rotterdam en is hij enige tijd bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn successen met Vitesse leveren hem de bijnaam Aad Resultaat op. Als trainer valt hij onder meer op door het feit dat hij spelers soms zeer vroeg in de wedstrijd wisselt.

Biografie

Aad de Mos spreekt graag over:

Aad de Mos boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Aad de Mos. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21