20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn als spreker boeken

Arend Jan Boekestijn de ideale keuze voor je volgende evenement. Met zijn diepgaande kennis van geopolitiek en strategie brengt hij een schat aan ervaring en expertise naar je publiek. In deze pagina, krijg je een uitgebreid beeld van wat Arend Jan Boekestijn als spreker te bieden heeft, inclusief zijn unieke inzichten in de complexe wereld van internationale betrekkingen.

Arend Jan Boekestijn

Geopolitiek en strategie

Geopolitiek en strategie zijn essentiële onderwerpen in onze snel veranderende wereld. Arend Jan Boekestijn, met zijn rijke achtergrond in deze gebieden, brengt essentiële inzichten over de invloed van geografie op politieke besluitvorming en de strategische beslissingen van zowel overheden als de zakelijke wereld. Hij behandelt actuele thema’s zoals de gevolgen van geopolitieke verschuivingen op de wereldeconomie en de rol van geschiedenis in het vormen van onze huidige realiteit. Zijn lezingen bieden diepgaande analyses en discussies over de dynamieken die onze wereld vormgeven.

Arend Jan Boekestijn inhuren voor een lezing

Het boeken van Arend Jan Boekestijn voor een evenement is een eenvoudig en gestroomlijnd proces. Wij zorgen ervoor dat alle details zorgvuldig worden afgehandeld, van het eerste contact tot de dag van de lezing. Ons team bij Quality Bookings biedt uitgebreide ondersteuning en zorgt voor een probleemloze ervaring. Met onze 24-uurs offerte service en tevredenheidsgarantie, streven we ernaar om aan al je verwachtingen te voldoen.

Biografie van Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn, geboren in 1959 te Amstelveen, heeft een indrukwekkende achtergrond die hem uniek positioneert als expert op het gebied van geopolitiek en strategie. Na zijn studie geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft hij zijn carrière voortgezet als docent en onderzoeker. Hij was verbonden aan het prestigieuze European University Institute in Florence en later bij de Universiteit Utrecht.

Zijn expertise strekt zich uit over de geschiedenis van het Europese statensysteem, Europese integratie, ontwikkelingshulp, en veiligheidsbeleid. Als lid van diverse invloedrijke commissies, waaronder de Commissie Vrede en Veiligheid van AIV, heeft Boekestijn belangrijke bijdragen geleverd aan het vormgeven van beleid en kennis op deze gebieden.

Zijn politieke carrière omvat een periode als lid van de Tweede Kamer voor de VVD, waar hij zich vooral bezighield met defensie en ontwikkelingssamenwerking. Zijn publicaties, waaronder ‘De prijs van een slecht geweten’ en ‘Mijmeren aan Zee’, hebben veel aandacht getrokken voor hun scherpe analyses en doordachte inzichten.

Naast zijn academische en politieke loopbaan, is Boekestijn ook actief in de media. Hij is een gerespecteerde buitenland columnist en heeft samen met Rob de Wijk de populaire podcast Boekestijn en de Wijk bij BNR gemaakt. Zijn betrokkenheid bij diverse radio- en televisieprogramma’s heeft hem een bekend gezicht gemaakt in de Nederlandse media.

Zijn recente werk, waaronder de leiding over het programma ‘Europa Draait Door’, benadrukt zijn voortdurende focus op actuele en relevante internationale ontwikkelingen. Zijn diepgaande kennis en ervaring maken hem een boeiende en informatieve spreker, die zowel inzicht biedt in historische contexten als in hedendaagse geopolitieke dynamieken.

Arend Jan als spreker

Arend Jan Boekestijn brengt een unieke combinatie van academische kennis, politieke ervaring en media-expertise naar zijn lezingen. Zijn vermogen om complexe onderwerpen op een toegankelijke en boeiende manier te presenteren, maakt hem tot een uitzonderlijke keuze voor elk evenement. Met zijn brede expertise en ervaring is hij in staat om publiek van verschillende achtergronden te informeren en te inspireren. Boek hem nu en verzeker jezelf van een lezing die zowel informatief als memorabel zal zijn.

Te boeken als
Dagvoorzitter, Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Arend Jan Boekestijn

“We hebben Arend Jan Boekestijn voor de tweede keer ervaren als een dagvoorzitter met een scherpzinnige, humoristische en aimabele persoonlijkheid. Hij was bijzonder betrokken bij de voorbereiding van ons congres en had maximale belangstelling voor het onderwerp. Door zijn sturing vooraf én tijdens het congres als dagvoorzitter hebben we een zeer succesvol congres gehad dat met een acht door onze kritische doelgroep (van ruim vierhonderd personen) is gewaardeerd. Graag zullen we hem weer uitnodigen voor een eerstvolgende gelegenheid.”

― Lucienne A.G.M. van der Geld

"Arend-Jan Boekestijn heeft zich al lang voor zijn politieke carrière bewezen als een individueel denker. Goed geïnformeerd en bij de tijd wist hij iets extra's op tafel te brengen. In zijn politieke carrière doet hij dat nog steeds. Wij heten hem graag welkom terug als faculteitslid wanneer zijn roeping in de politiek is geëindigd."

― René Warmerdam

“Ik heb Arend Jan leren kennen toen hij in de Tweede Kamer zat. Ik kwam een ​​week langs om naar het politieke spel te kijken, en daarover te schrijven (dagboek en gedichten). Arend Jan is ruimdenkend, toont interesse en is bereid de stap te nemen gesprek meteen de diepte in.”

― Anne-Tjerk Mante
Schrijf een review

Video met Arend Jan Boekestijn

Meer informatie & boekingen

Arend Jan Boekestijn inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Arend Jan Boekestijn
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers