Voormalig langebaanschaatser Ard Schenk heeft grote successen behaald en een immense populariteit verworven. Naast drie gouden Olympische titels heeft hij meermalen het wereldkampioenschap allround gewonnen. Ard Schenk is te boeken als spreker.

Volksheld
Boerenzoon Ard Schenk debuteert in 1965 met een derde plaats bij het WK allround. In 1966 is hij Europees kampioen en bereikt hij een eerste plaats op de wereldranglijst. Vanaf 1970 is Schenk drie jaar achter elkaar ‘s werelds beste schaatser bij de amateurs. Tijdens de Olympische Spelen van 1972 in Sapporo wint hij drie gouden medailles. Niet minder dan achttien wereldrecords schrijft Schenk op zijn naam. De jaren waarin hij zijn schaatssuccessen vierde, staan bekend als het tijdperk van ‘Ard en Keessie’. ‘Keessie’ was de voornaamste rivaal van Ard Schenk, Kees Verkerk. Beiden waren razend populair en werden beschouwd als ware volkshelden.

Sportman van het Jaar
Aan het eind van het seizoen 1972 stapt Ard Schenk over naar het nieuw opgestarte profcircuit van de International Speed Skating League. Tot 1976 behoudt hij zijn plaats bovenaan de wereldranglijst aller tijden. Na beëindiging van zijn sportersloopbaan treedt Schenk korte tijd op als schaatsverslaggever bij NOS Studio Sport. Bij de Olympische Winterspelen van 1992, 1994 en 1998 fungeert hij vervolgens als Nederlandse chef de mission. Sinds eind 2012 is Schenk tevens ambassadeur van het schoonrijden. Daarnaast is hij werkzaam als fysiotherapeut. Ard Schenk is viervoudig Sportman van het Jaar, erelid van de KNSB en hij bezit de Fanny Blankers-Koen Trofee. In 2009 verschijnt zijn biografie en in 2011 publiceert hij met Edwin van den Dungen het boek Je tweede jeugd begint nu.

Ard Schenk is een zeer inspirerende spreker die zowel maatschappelijke als zakelijke onderwerpen kan behandelen. Hij spreekt bijvoorbeeld over doorzettingsvermogen, ondernemerschap en innovatie.

Ard Schenk spreekt graag over:

Ard Schenk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ard Schenk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21