Ron Zwerver is een van Nederlands bekendste volleyballers en maakte deel uit van het team dat tijdens de Olympische Spelen in Atlanta goud won. U kunt Ron Zwerver boeken als spreker.

Volleybal
Zwerver ging op zevenjarige leeftijd volleyballen bij de Amsterdamse club Rangers. Na de middelbare school besloot Zwerver de CIOS te doen. Tevens debuteerde hij op zijn zeventiende in het eerste elftal van volleybalvereniging Brother Martinus.

De getalenteerde Zwerver maakte vervolgens deel uit van het Bankrasmodel van coach Arie Selinger. De coach had een concept bedacht waarbij de internationals niet meer in de competitie speelden, maar slechts nog trainden voor interlands in sporthal Bankras in Amstelveen.

Een jaar voor de Spelen in Barcelona vertrok een deel van de selectiespelers echter naar het buitenland om geld te verdienen bij een club. Ook de coach zelf week uit naar Japan. Desondanks komt Nederland in Barcelona ver, tot in de finale zelfs. Daarin moesten zij echter in het stof buigen voor Brazilië.

Atlanta
Vier jaar later in Atlanta lukt het wel. In de finale tegen Italië wint Nederland een zinderende vijfsetter. Nederland krijgt eerst een matchpoint en vervolgens krijgt Italië er een. Bij het tweede matchpoint smasht Zwerver. De bal wordt via de verkeerde kant van de antenne gepareerd door de Italianen en zo wint Nederland goud.

Na zijn spelersloopbaan werd Zwerver manager van het herenteam van Omniworld. Dit deed hij twee jaar waarna hij assistent werd van bondscoach Peter Blangé. Hierna werd hij hoofdtrainer van VC Nesseland. Tegenwoordig is hij de coach van HvA Volleybal.

Ron Zwerver weet door zijn imposante loopbaan alles over het verschil tussen winnen en verliezen. Wilt u Ron Zwerver inhuren als spreker? Neem dan contact met ons op.

 

Ron Zwerver spreekt graag over:

Ron Zwerver boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ron Zwerver. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21