Spreker: Rob Janssen

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Succesvolle bewonersavond?

Wellicht is dat voor u als gemeente gebruikelijk, in veel gevallen eindigt het informeren van belanghebbenden over gemeentelijk beleid in een negatieve sfeer. Met een gang naar de Raad van State als gevolg. Zonde, want dat kost geld en energie die beter besteed had kunnen worden.

Rob Janssen (1957), Auteur van ‘Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren’, heeft het concept ‘onderwatercommunicatie’ ontwikkeld, waarmee de kans op een succesvolle informatieavond met meer dan 80% is toegenomen.
Kern van deze formule is het toepassen van een paar elementaire wetten van communicatie, waardoor er over en weer meer begrip ontstaat. En daarmee vaak ook draagvlak. Het aantal bezwaarschriften neem fors af en er ontstaat meer basis voor samenwerking bij eventuele toekomstige plannen.

Wat is Onderwatercommunicatie?

Elke belanghebbende wil tijdens een informatieavond op de eerste plaats gezien en gehoord worden. Alleen maar luisteren is niet voldoende. Er zijn veel details die dan een rol –kunnen- spelen. Bijvoorbeeld de locatie, de opstelling van de zaal, indeling van het programma etc. Eenvoudig voorbeeld: het maakt erg veel verschil als de bewoners als eerste hun zegje mogen doen, en daarna pas de wethouder. De boodschap onder water is dan duidelijk: “wij vinden u zó belangrijk dat we u het eerste het woord geven”. Vanzelfsprekend wordt die boodschap niet uitgesproken.

Besparing

Op deze manier kan de gemeente flink besparen door de kwaliteit van publiekscommunicatie te verhogen. Dat scheelt in extra bijeenkomsten en tijd en energie om boze of gefrustreerde bewoners te woord te staan.

Om nog maar te zwijgen van extra procedures die belanghebbenden tegen de gemeente kunnen aanspannen.

U kunt Rob Janssen als expert de avond voor u laten leiden. U kunt er ook voor kiezen om hem de professionals in uw gemeente te laten trainen in deze werkwijze.

Kortom, dit concept van publiekscommunicatie is specifiek voor het verrijken van het instrumentarium van de professionals binnen de gemeenten.

Rob Janssen boeken

Voor prijzen het inhuren van Rob Janssen kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht