De Doetinchemse pianist Jan Rietman werkt al zijn hele leven samen met verschillende bands. Rietman staat bekend om de vele nationale en internationale topartiesten die hij heeft begeleid en de legendarische muziekshow Los Vast. U kunt Jan Rietman & Friends inhuren voor een optreden.

Bands
Rietman speelde eind jaren zestig in de band Blue Stars en ook was hij kort actief voor het Dynamic Organ Trio. In 1971 werd hij lid van de door Herman Brood opgerichte psychedelische band Moan. De naam van Moan werd later veranderd in Long Tall Ernie and the Shakers. Als The Killer bracht Rietman tevens  solo verschillende boogiewoogie-singles uit.

In 1974 stapte de pianiast over naar de band Unit Gloria waar ook Robert Long en Bonnie St. Claire deel van waren. Een jaar later bracht Rietman zijn laatste nummer onder de naam The Killer uit. Ook begeleidde hij op zijn piano het nummer Het kleine café aan de haven van Vader Abraham. In 1976 werd hij lid van de band Rainbow Train van Hans Vermeulen.

Los Vast
Een jaar later ging Rietman werken voor de NCRV waar hij het programma Los Vast ging presenteren. Binnen dit programma ging André van Duin de Dik Voormekaar Show presenteren. Daarnaast werkte Rietman mee aan de eerste plaat van Luv’.

De Lost Vast-uitzendingen op locatie werden een groot succes en Rietman stond met het programma zelfs in Ahoy en De Kuip. Vanaf 1994 ging Rietman bovendien ook programma’s voor Radio Noordzee presenteren.  Ook bracht hij het soloalbum Don’t shoot the pianoplayer, dat meer dan 30.000 keer over de toonbank ging.

Voor het programma Moppentoppers van Ron Brandsteder verzorgde Rietman de muziek en ook werkte hij mee aan programma’s van André van Duin.

In 1999 bracht Rietman met zijn Jan Rietman Band het album Heroes and Friends uit. Hierop verschenen nummers met Herman Brood, André van Duin, Guus Meeuwis, Hans van Eijck, Jody Pijper, André Hazes en Anita Meyer.

In 2000 werkte Rietman daarnaast samen met Jody Pijper aan het album Het grote meezingfeest, een medley van bekende binnen- en buitenlandse nummers.

Samen met Marga Bult en Jan Tuijp heeft Rietman in 2012 de gelegenheidsband Rock & R’All Stars opgericht. Daarnaast is hij te zin als muzikant in diverse televisieprogramma’s zoals Het gevoel van… Ook presenteert hij het programma Radio 5 Nostalgia.

Wilt u Jan Rietman & Friends inhuren voor een prachtig concert? Neem voor meer informatie contact met ons op,

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

 

 

Jan Rietman & Friends spreekt graag over:

Jan Rietman & Friends boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Rietman & Friends. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21