De veelzijdige zanger en acteur Bastiaan Ragas schittert in televisieseries, in musicals, in toneelstukken en op kleinere podia in het hele land.

Caught in the Act

De in Lisse geboren Bastiaan Ragas neemt al vroeg piano- en gitaarlessen en tijdens zijn middelbare schooltijd start hij met een eigen band, waarmee hij verschillende talentenjachten wint. Na de Havo trekt hij door Europa en Amerika met de internationale groep Up With People. Terug in Nederland volgt hij toneel- en theaterlessen en werkt hij mee aan de shows van theatergroep Jeans. Daarna maakt hij enkele jaren deel uit van de populaire boyband Caught in the Act. In 2000 gaat Ragas solo en brengt hij het album ‘Tomorrow is looking good’ uit.

Dansen in de regen
In 2001 speelt Bastiaan Ragas voor het eerst een hoofdrol in een musical. Voor de rol van legerkapitein Radames in Aida ontvangt hij in 2002 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrolspeler.  Tegelijkertijd is hij te zien in de SBS6-serie Trauma 24/7. In 2003 heeft hij een hoofdrol in de musical Drie Musketiers. Verder schittert hij in diverse film- en theaterproducties. Bovendien heeft hij rollen in tal van televisieseries. Nadat hij in de theatershow van Liesbeth List uitsluitend in het Nederlands heeft gezongen, neemt hij de beslissing om een Nederlandstalige cd op te nemen, ZIN. Met zowel nummers van deze cd als nummers van diverse nationale en internationale grootheden gaat Ragas in 2007 het theater in. In 2009 speelt hij de hoofdrol in de speelfilm De Indiaan, over een geadopteerd jongetje, dat op zoek gaat naar zijn wortels. In 2009 en 2010 is Bastiaan voor het eerst op het toneel te zien in een klassiek toneelstuk: ‘Bedrog’ van Harold Pinter. In juni 2011 publiceert Ragas zijn eerste boek, Maar Je Krijgt Er Wel Heel Veel Voor Terug. Het is een groot succes en in november 2012 verschijnt de opvolger Papa is heel even aan de telefoon. In 2013 brengt Ragas ook een nieuwe cd uit, ‘Dansen in de regen’, en doet hij mee aan het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Bastiaan Ragas spreekt graag over:

Bastiaan Ragas boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Bastiaan Ragas. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21