Management van 1000+ sprekers
Altijd de beste prijs
Binnen 24 uur offerte
Boekingsgarantie
20 jaar ervaring
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Info & boekingen
Spreker Ylva Poelman - Spreker/ Workshop Copyright foto: Cor Salverius

Ylva Poelman Spreker/ Workshop

Ylva Poelman als spreker boeken

Ylva Poelman geeft lezingen en workshops voor congressen, bedrijven en organisaties over innovatie. Dat kan ook specifiek gaan over bio-inspired innovation

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Ylva Poelman
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Ylva Poelman studeerde natuurkunde en sterrenkunde en is zelfstandig innovatieadviseur bij Ynnovator. Zij is specialist op het gebied van bio-inspired innovation. Op dit gebied vervult ze in Nederland een pioniersrol. Ze houdt zich bezig met zowel organisatorische als technische innovatie. Voorheen was ze mede-oprichter en directeur van een innovatief ICT-bedrijf dat ze verkocht aan een concullega.

Innovatie gaat niet alleen over producten, het gaat ook over businessmodellen, organisatorische en technische processen, organisatievormen, marketing en leiderschap. De missie van Ylva is om bedrijven weerbaar te maken in de huidige snel veranderende wereld, door innovatie in het DNA van bedrijven en organisaties te krijgen.

Bio-inspired innovation
Een trein met een ijsvogelneus, zelfsturende teams geïnspireerd op spreeuwen, zelfreinigende lotusverf en overlevingsstrategieën van organismen als bedrijfsstrategieën: deze en vele andere bijzondere innovaties zijn geïnspireerd op de natuur. De natuur is al bijna vier miljard jaar in bedrijf en heeft volop geëxperimenteerd met wat werkt, en wat niet. De lijst met slimme uitvindingen is nagenoeg onuitputtelijk. Het brein waarmee je deze tekst leest bijvoorbeeld, is een sterk staaltje biologisch vernuft.

Bio-inspired innovation is een praktische innovatiemethode die de natuur gebruikt als inspiratiebron voor out-of-the-box innovaties. De methode is ook bekend als bionica en biomimicry en ziet de natuur als een catalogus van briljante en onconventionele oplossingen, die geheel gratis en patentvrij is te raadplegen.

Publicaties
Onder de titel De Bionische Vrouw publiceerde Ylva de afgelopen vijf jaar meer dan honderd columns over voorbeelden van bio-inspired innovation in dagblad Trouw. Ook schreef ze over deze innovatiemethode het boek De natuur als uitvinder. Samen met Ralf Knegtmans schreef ze het boek ‘Leiderschap in de digitale wereld’ dat wekenlang in de top 10 heeft gestaan bij managementboek.nl, met plaats 2 als hoogste notering.

Ylva Poelman geeft lezingen en workshops voor congressen, bedrijven en organisaties over innovatie. Dat kan ook specifiek gaan over bio-inspired innovation. Daarbij kunnen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen, omdat bio-inspired innovation een zeer breed toepassingsgebied heeft: van (medische) technologie tot zelforganisatie, van architectuur tot marketing en van duurzaamheid tot leiderschap.

Onderwerpen
Leiderschap, innovatie, inspiratie, duurzaamheid, creativiteit, ICT en techniek, teambuilding schrijvers/auteurs, lezingen, workshops

Meer informatie & boekingen

Ylva Poelman inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Ylva Poelman
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers