20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink als spreker boeken

Thomas Erdbrink is in Nederland bekend van zijn tv-serie “Onze Man in Teheran” (tevens uitgezonden in Amerika). In deze serie toont Erdbrink het dagelijks leven in Iran waarbij hij veel lof kreeg voor het genuanceerde beeld dat werd geschetst van dit ‘land waar niks mag maar alles kan’. Daarnaast was hij presentator van “Zomergasten”, correspondent bij NOS en NRC, en columnist bij de Volkskrant. Erdbrink integreerde in Iran, trouwde, leerde Perzisch, en beleefde zijn carrière als journalist. Nadat hij in 2019 een werkverbod kreeg van de Iraanse autoriteiten, verhuisde hij naar Zweden om als ‘Noord-Europa’-correspondent te werken voor The New York Times. Inmiddels woont hij weer in Iran, is regelmatig in Nederland, en produceerde de vierdelige serie “Onze man bij de Taliban” op NPO2.

Thomas Erdbrink

Journalist en dagvoorzitter

Thomas Erdbrink staat bekend om zijn diepgaande kennis van het Midden-Oosten, met name Iran, en zijn jarenlange ervaring als journalist en correspondent. Tijdens congressen en seminars biedt hij unieke inzichten in de geopolitieke dynamiek van de regio, de cultuur, en de dagelijkse realiteit van de mensen die er wonen. Zijn presentaties zijn doordrenkt met persoonlijke anekdotes, scherpe analyses, en een authentieke blik op de complexiteit van het leven in een land dat vaak verkeerd begrepen wordt.

Erdbrink’s vermogen om genuanceerd en met humor te vertellen maakt zijn lezingen niet alleen informatief, maar ook boeiend en toegankelijk voor een breed publiek. Hij bespreekt onderwerpen als de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten, de impact van journalistiek, en de veerkracht van mensen onder uitdagende omstandigheden. Zijn unieke ervaring en verhalen maken hem een inspirerende en onvergetelijke gastspreker.

Thomas Erdbrink als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter blinkt Thomas Erdbrink uit in zijn vermogen om complexe onderwerpen helder en begrijpelijk over te brengen. Zijn journalistieke achtergrond zorgt ervoor dat hij scherpzinnige vragen stelt en discussies op een boeiende manier kan leiden. Erdbrink is bijzonder goed in staat om diverse thema’s te verbinden, van politiek en geopolitiek tot cultuur en sociale dynamiek. Hij creëert een sfeer waarin alle deelnemers zich gehoord voelen en moedigt diepgaande gesprekken aan.

Zijn ervaring in het omgaan met verschillende culturen en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende contexten maken hem een veelzijdige en effectieve dagvoorzitter. Of het nu gaat om een congres, seminar of paneldiscussie, Thomas Erdbrink zorgt ervoor dat elk evenement soepel verloopt en dat de belangrijkste inzichten en conclusies helder naar voren komen.

Wat opdrachtgevers zeggen over Thomas Erdbrink

Opdrachtgevers en organisatoren van congressen en evenementen waarderen Thomas Erdbrink om zijn deskundigheid, professionaliteit en innemende persoonlijkheid. Hij wordt vaak ingezet voor evenementen die vragen om diepgaande kennis van het Midden-Oosten en Iran, en voor zijn vermogen om complexe onderwerpen op een toegankelijke manier te presenteren. Zijn lezingen en presentaties worden geprezen om hun diepgang, authenticiteit en de persoonlijke verhalen die hij deelt.

Veel organisatoren benadrukken zijn flexibiliteit en bereidheid om mee te denken over de invulling van het programma, wat bijdraagt aan het succes van hun evenement. Zijn vermogen om het publiek te boeien en te inspireren wordt keer op keer genoemd als een van de redenen waarom hij een veelgevraagde spreker is.

Over Midden-Oosten en Iran

Het Midden-Oosten en Iran zijn regio’s met een rijke geschiedenis en complexe politieke en sociale dynamiek. Thomas Erdbrink’s expertise in deze gebieden biedt een waardevolle en unieke kijk op de ontwikkelingen en uitdagingen die de regio kenmerken. Zijn diepgaande kennis en jarenlange ervaring als correspondent in Iran maken hem een autoriteit op dit gebied.

Waarom kiezen voor dit onderwerp? Het Midden-Oosten en Iran spelen een cruciale rol in de mondiale politiek en economie. Begrip van de regio is essentieel voor bedrijven, overheden en organisaties die betrokken zijn bij internationale zaken. Thomas Erdbrink’s lezingen bieden inzicht in de geopolitieke realiteiten, culturele nuances en sociale dynamieken die de regio vormen.

Onderwerpen die behandeld kunnen worden:

 • Politieke ontwikkelingen en hun impact op de regio en de wereld.
 • De rol van Iran in de internationale gemeenschap.
 • Culturele en sociale veranderingen in het Midden-Oosten.
 • De impact van journalistiek en media op percepties van de regio.

Opties voor lezingen:

 • Lezing: Onze man bij de Taliban/Afghanistan In deze lezing deelt Thomas zijn ervaringen en inzichten uit zijn serie “Onze man bij de Taliban”, waarin hij de nieuwe machthebbers in Afghanistan en de aanpassingen van de bevolking, vooral vrouwen, bespreekt.
 • Lezing: Onze man in Teheran Een diepgaande blik op het dagelijks leven in Iran, de politieke realiteit en de culturele rijkdom van het land. Thomas deelt persoonlijke verhalen en professionele observaties die een genuanceerd beeld van Iran geven.
 • Uitgelichte lezing: Onze man herontdekt Nederland In deze lezing verkent Thomas hoe hij na twintig jaar in Iran zijn geboorteland Nederland opnieuw ontdekt. Hij bespreekt de veranderingen, de verrassingen en wat hij van Iran heeft meegenomen dat relevant is voor Nederland.

Thomas Erdbrink inhuren voor een lezing

Het boekingsproces voor Thomas Erdbrink verloopt eenvoudig en efficiënt via Quality Bookings. Hier zijn de stappen die je kunt verwachten:

 1. Contact opnemen: Neem contact op met Quality Bookings om je interesse in Thomas Erdbrink kenbaar te maken.
 2. Bespreking wensen: Bespreek je specifieke wensen en eisen voor de lezing of het evenement.
 3. Offerte op maat: Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat, afgestemd op jouw behoeften.
 4. Bevestiging boeking: Na akkoord op de offerte wordt de boeking bevestigd.
 5. Voorbereiding evenement: Quality Bookings zorgt voor uitgebreide support en begeleiding in de voorbereiding van het evenement.
 6. Uitvoering lezing: Thomas Erdbrink verzorgt een inspirerende en informatieve lezing op jouw evenement.

Biografie van Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink, geboren in 1976, is een van Nederlands meest vooraanstaande journalisten met een diepe expertise in het Midden-Oosten. Hij begon zijn carrière als journalist bij NRC Handelsblad en ontwikkelde zich al snel tot een autoriteit op het gebied van Iran en de bredere regio.

Eerste jaren en journalistieke carrière

Na zijn afstuderen aan de School voor Journalistiek in Utrecht, verhuisde Thomas naar Iran in 2002. Daar werkte hij als correspondent voor verschillende Nederlandse media, waaronder de NOS en NRC Handelsblad. Zijn verslaggeving uit Iran werd al snel gewaardeerd om zijn diepgang en de persoonlijke manier waarop hij verhalen wist te brengen.

Integratie in Iran en persoonlijke leven

Tijdens zijn jaren in Iran leerde Thomas de taal, trouwde hij met een Iraanse vrouw, en werd hij volledig geïntegreerd in de lokale cultuur. Zijn vermogen om zich aan te passen en zijn nieuwsgierigheid naar het dagelijks leven van de Iraniërs, gaven hem een uniek perspectief. Dit leidde tot de succesvolle serie “Onze Man in Teheran”, waarin hij het leven in Iran op een genuanceerde manier wist vast te leggen.

Werkverbod en verhuizing naar Zweden

In 2019 kreeg Thomas een werkverbod opgelegd door de Iraanse autoriteiten, wat een diepgaande impact had op zijn leven en carrière. Hij verhuisde naar Zweden om als ‘Noord-Europa’-correspondent voor The New York Times te werken. Deze periode bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook een hernieuwde waardering voor zijn leven in Iran.

Terugkeer naar Iran en nieuwe projecten

Na twee jaar in Zweden besloot Thomas zijn baan op te zeggen om meer vrijheid te hebben en keerde hij terug naar Iran. Hij begon aan nieuwe projecten, waaronder de serie “Onze man bij de Taliban”, waarin hij de situatie in Afghanistan na de machtsovername door de Taliban onderzocht. Deze serie toont opnieuw zijn vermogen om complexe situaties op een begrijpelijke en menselijke manier te presenteren.

Thomas Erdbrink blijft een belangrijke stem in de journalistiek, met een focus op de menselijke verhalen achter de geopolitieke gebeurtenissen. Zijn werk heeft bijgedragen aan een beter begrip van het Midden-Oosten en de uitdagingen en triomfen van de mensen die er wonen.

Te boeken als
Dagvoorzitter, Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Thomas Erdbrink

Schrijf een review

Video met Thomas Erdbrink

Meer informatie & boekingen

Thomas Erdbrink inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Thomas Erdbrink
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers