Schrijfster, columniste en boeken recensente Susan Smit weet als geen ander spiritualiteit te verbinden met aardse zaken zoals carrière maken en het moederschap. Zij schrijft en vertelt het liefst over haar beide passies: spiritualiteit en literatuur, soms in verrassende combinatie met bedrijfsleven, actualiteiten en kunsten.

Heks
Susan Smit groeit op in Noordwijk. Zij werkt tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland en studeert op haar zesentwintigste aan de Universiteit van Amsterdam af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde. Een jaar later publiceert zij haar eerste boek. Deze publicatie, Heks (2001), krijgt veel aandacht in de media en wordt meermalen herdrukt. Nadat zij zich had verdiept in de geschiedenis van de hekserij en in de rituelen die bij deze eeuwenoude religie horen, heeft Susan Smit zich laten inwijden als heks. Voor haar heeft hekserij niets te maken met toverdrankjes maar omvat deze voorchristelijke religie alles wat zij onder spiritualiteit verstaat: meditatie, magie, reïncarnatie, natuurgeneeswijzen, intuïtieve ontwikkeling en het goddelijke vinden in jezelf en alles wat leeft. In 2003 verschijnt haar tweede boek, Wijze vrouwen, en in 2004 publiceert zij De stad en de sterren, over haar voortdurende zoektocht naar een balans tussen spirituele diepgang en het jachtige moderne leven.

Romans
In 2005 schrijft Susan Smit haar eerste roman, Elena’s vlucht, een kleurrijke historische roman over de onmogelijke liefde tussen een Roma-zigeunermeisje en een rooms-katholieke jongen in het onrustige Europa tussen de twee wereldoorlogen. In 2006 verschijnt De zweefmolen, een amusant en kritisch boek over alternatieve therapieën. Haar tweede roman, Wat er niet meer is, komt uit in 2007 en in 2009 publiceert zij een spirituele reisgids. In 2010 verschijnt Vloed, een historische roman, gebaseerd op het leven van Smits overgrootmoeder Adriana van Konijnenburg. Datzelfde jaar publiceert zij Wijze mannen, het vervolg op Wijze vrouwen. In 2011 wordt haar eerste kindje geboren en Susan besluit een boek te schrijven over haar ervaringen en inzichten: Zwanger met lichaam en ziel. Spiritualiteit rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd. In 2012 verschijnt zowel de verhalenbundel Zoals jij bemint, met korte verhalen over liefde en lust, als de esoterische essaybundel Sterrenstof. Vervolgens publiceert Susan in 2013 de omvangrijke roman Gisèle, gebaseerd op het leven van beeldend kunstenares en verzetsvrouw Gisèle d’Ailly- van Waterschoot van der Gracht.

Recensente, columniste, spreekster
Van 2005 tot 2009 recenseert Susan Smit boeken in het tv-programma Goedemorgen Nederland en in 2009 presenteert zij het wekelijkse boekenprogramma Uitgelezen op de televisiezender Het Gesprek. Ook in het WNL-ochtendprogramma Vandaag de dag bespreekt Susan boeken en verder schrijft zij columns over haar werk en leven in de tijdschriften Happinez, Ouders van nu en BOEK. Zij is tevens een veelgevraagd spreekster. In haar boeken, artikelen, columns en lezingen in het land geeft Susan Smit steeds blijk van een kritische en eigenzinnige houding tegenover spiritualiteit en zingeving.

Wilt u Susan Smit boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Biografie

Susan Smit spreekt graag over:

Susan Smit boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Susan Smit. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21