Geert Kimpen is schrijver van het boek De Kabbalist. De schrijver is ervan overtuigd dat het kabbalisme het antwoord biedt op grote levensvragen. U kunt Geert Kimpen inhuren als spreker en alles te weten komen over deze vorm van religie.

Katholiek
Kimpen groeide in Vlaanderen op in een katholiek gezin en ging naar een katholieke jongensschool. Op zijn 25e verhuisde hij naar Amsterdam om daar aan de Hogeschool van de Kunsten een regieopleiding te gaan volgen. Hij richtte een eigen theatergezelschap op en maakte voorstellingen met onder anderen Marc-Marie Huijbrechts, Isa Hoes en Anthonie Kamerling.

Naast zijn liefde voor toneel en theater had hij bovendien ook een diepgewortelde wens door om ooit schrijver te worden. Toen zijn dochtertje geboren werd besloot hij dat hij het roer drastisch om wilde gooien. Omdat hij niet direct wist hoe, besloot hij een brief aan god te schrijven. Een dag later kreeg hij een e-mail van kabbalaleraar, die hem uitnodigde om bij hem een cursus te volgen.

Hij volgde zeven maanden lang de lessen van de leraar en ging zich vervolgens door lezen en studie verder verdiepen in kabbala, een religie die zich concentreert op analyse van de Thora en naar de diepere betekenis van deze teksten.

Kabbalisme
Kimpen raakte steeds meer geïntrigeerd door het kabbalisme en door de bijbehorende rituelen. Tijdens een bezoek aan het kabbalacentrum in Los Angeles ontmoette hij zelfs zangeres Madonna en haar toenmalige man Guy Richie.

Na verloop van tijd ging Kimpen zich ook verdiepen in de wetenschapper Isaac Newton die net als hijzelf werd geïnspireerd door het kabbalisme. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar Newton tot de roman De Kabbalist. Het boek werd een groot succes en de naam van Kimpen als schrijver was gevestigd.

Wilt u Geert Kimpen inhuren als spreker en luisteren naar zijn levensverhaal en zijn band met het kabbalisme? Neem dan contact met ons op.

 

Geert Kimpen spreekt graag over:

Geert Kimpen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Geert Kimpen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21