20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sophie Poldermans Copyright foto: Herman Chow Portraits

Sophie Poldermans als spreker boeken

Sophie Poldermans is niet zomaar een spreker; ze is een bron van inspiratie en wijsheid met een diepe passie voor sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en vrouwelijk leiderschap. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over 25 jaar onderzoek naar Hannie Schaft en een 20-jarige vriendschap met de verzetszussen Truus en Freddie Oversteegen, brengt Sophie een schat aan kennis en persoonlijke ervaringen mee.

Sophie Poldermans

“Women’s Leadership in times of Conflict”

Sophie Poldermans is niet alleen een naam die resoneert met diepgaande kennis over het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook een symbool van vastberadenheid en leiderschap in tijden van conflict. Haar 25-jarige onderzoek naar Hannie Schaft, evenals haar 20 jaar lange vriendschap met de zussen Truus en Freddie Oversteegen, getuigt van haar diepe betrokkenheid bij het onderwerp. Als auteur van indrukwekkende werken zoals “Desnoods met wapens” (Boekerij, 2023), de New York Post- en Amazon-bestseller “Seducing and Killing Nazis” (VS, 2019), en het educatieve boekje “Hannie Schaft” (ao-reeks, 2003), biedt Poldermans unieke inzichten in het verzet tegen onrecht en de rol van vrouwen daarin. Haar uitgebreide academische achtergrond, met diploma’s in Nederlands en internationaal recht, Peace and Conflict Studies, Human Rights and Democratisation, en Women’s Leadership, versterkt haar autoriteit op deze thema’s. In 2021 werd haar uitzonderlijke bijdrage erkend met de 21 Leaders for the 21st Century Award van Women’s eNews, New York, VS.

Sophie Poldermans als gastspreker boeken

Sophie Poldermans brengt als gastspreker een schat aan kennis en ervaring naar jouw evenement. Ze deelt niet alleen het opmerkelijke verhaal van Hannie Schaft en de zussen Oversteegen, maar biedt ook diepgaande analyses van vrouwelijk leiderschap in tijden van conflict, crisis of verandering. Haar presentaties zijn verrijkt met persoonlijke anekdotes uit haar vriendschap met deze verzetsvrouwen, waardoor ze een uniek en intiem perspectief op hun leven en strijd biedt. Poldermans weet als geen ander hoe ze de brug moet slaan tussen historische gebeurtenissen en hedendaagse uitdagingen op het gebied van vrouwenrechten, leiderschap en mondiale governance.

Sophie Poldermans als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter excelleert Sophie Poldermans door haar vermogen om discussies te leiden over een breed scala aan onderwerpen, van vrouwenleiderschap en mensenrechten tot internationale conflicten en crises. Haar expertisegebieden omvatten de Tweede Wereldoorlog, Rwanda, Bosnië, Kosovo, COVID-19, economische crises en klimaatverandering. Met haar academische achtergrond en persoonlijke ervaringen brengt ze diepte in elke discussie, altijd met de focus op passie, doel, mensen, perspectief en doorzettingsvermogen.

Wat opdrachtgevers zeggen over Sophie Poldermans

Opdrachtgevers prijzen Sophie Poldermans voor haar vermogen om complexe historische en hedendaagse onderwerpen toegankelijk en boeiend te presenteren. Ze waarderen haar diepgaande kennis, haar persoonlijke betrokkenheid bij de verhalen die ze deelt, en haar vermogen om publiek van diverse achtergronden te inspireren. Haar lezingen over Hannie Schaft en de Oversteegen zussen, evenals haar inzichten in vrouwelijk leiderschap en mondiale kwesties, worden als uiterst waardevol en verrijkend ervaren.

Over vrouwenleiderschap en mensenrechten

Sophie Poldermans is een expert op het gebied van vrouwenleiderschap, mensenrechten en mondiale governance. Ze belicht de cruciale rol die vrouwen spelen in leiderschap en besluitvorming, vooral in tijden van conflict, crisis of verandering. Haar lezingen bieden niet alleen historische voorbeelden, zoals de verhalen van Hannie Schaft en de zussen Oversteegen, maar ook moderne case studies over leiderschap tijdens uitdagingen zoals COVID-19, economische crises en klimaatverandering.

Sophie Poldermans inhuren voor een lezing

Het inhuren van Sophie Poldermans voor een lezing is een besluit dat jouw evenement zal verrijken met diepgaande inzichten en inspirerende verhalen. Quality Bookings neemt je mee door het boekingsproces, met 20 jaar expertise, all-inclusive tarieven, binnen 24 uur een offerte, uitgebreide support, tevredenheidsgarantie, en een gemiddelde klantbeoordeling van 9,0. We zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt, zodat je je kunt concentreren op het succes van jouw evenement.

Biografie van Sophie Poldermans

Sophie Poldermans is niet alleen een gerespecteerde auteur en spreker, maar ook een toegewijde onderzoeker en pleitbezorger voor vrouwenrechten en leiderschap. Haar werk en leven zijn diep verweven met de verhalen van Hannie Schaft en de zussen Truus en Freddie Oversteegen, met wie ze niet alleen een professionele, maar ook een persoonlijke band had. Door haar jarenlange inzet binnen de Nationale Hannie Schaft Stichting en haar uitgebreide onderzoek heeft Poldermans een unieke positie in de wereld van historisch onderzoek en mensenrechteneducatie.

Haar boeken, waaronder “Desnoods met wapens” en “Seducing and Killing Nazis“, zijn niet alleen bestsellers maar ook belangrijke bijdragen aan de literatuur over verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de rol van vrouwen daarin. Haar educatieve benadering, gericht op middelbare scholieren met het boekje “Hannie Schaft”, toont haar toewijding aan het onderwijzen van toekomstige generaties over de waarde van verzet en de kracht van vrouwelijk leiderschap.

Met diploma’s van prestigieuze instellingen als de Universiteit van Amsterdam, UC Berkeley, en Yale School of Management, evenals onderscheidingen zoals de 21 Leaders for the 21st Century Award, staat Poldermans bekend om haar deskundigheid, integriteit en inspirerende aanpak. Haar lezingen en presentaties overstijgen de grenzen van tijd en plaats, en bieden krachtige lessen voor hedendaagse leiders en activisten.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Sophie Poldermans

Schrijf een review

Video met Sophie Poldermans

Meer informatie & boekingen

Sophie Poldermans inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Sophie Poldermans
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers