Reinildis van Ditzhuyzen

Historica en schrijfster Reinildis van Ditzhuyzen weet alles van etiquette en omgangsvormen en is daarnaast erg thuis in de historie van de Oranjes. U kunt Reinildis van Ditzhuyzen inhuren als spreker en alles leren over omgangsvormen van deze ‘etiquettekoningin’.

Geschiedenis
Van Ditzhuyzen studeerde geschiedenis in steden als Wenen, Barcelona en Nijmegen en was lid van de Weense Staatsopera en de Salzburger Festspiele. In Brugge volgde zij een postdoctorale opleiding aan het Europacollege.

Na haar studie ging Van Ditzhuyzen aan de slag als beleidsmedewerker op het ministerie van Onderwijs, waar zij zich bezighield met internationale wetenschappelijke samenwerking. Vervolgens ging zij voor VNU Uitgeverij/Nieuwe Media werken en vanaf 1977 begeleidde zij academische reizen door Europa. Ondertussen schreef zij als journaliste en columniste steeds vaker voor kranten en tijdschriften als de Staatscourant, NRC Handelsblad en Museumtijdschrift Vitrine.

Van Ditzhuyzen ging zich in de loop der jaren steeds meer richten op het schrijven van boeken en artikelen over etiquette en omgangsvormen in binnen- en buitenland en groeide uit tot een kenner op dit gebied.

De Dikke Ditz
Inmiddels heeft Van Ditzhuyzen tal van boeken op haar naam staan. Zo schreef zij het handboek De Dikke Ditz – Hoe hoort het eigenlijk. Daarnaast schreef zij een handboek over omgangsvormen voor kinderen en publiceerde zij tal van andere werken.

Wilt u Reinildis van Ditzhuyzen boeken als spreker? Als geen ander kan zij helder en met de nodige humor lezingen geven over etiquette en omgangsvormen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Reinildis van Ditzhuyzen spreekt graag over:

Reinildis van Ditzhuyzen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Reinildis van Ditzhuyzen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21