De bevlogen auteur Peter Buwalda is sinds het verschijnen in 2010 van zijn verpletterende debuutroman Bonita Avenue niet meer weg te denken uit de literaire wereld. Buwalda heeft een hekel aan middelmatigheid en kan als spreker groepen en bedrijven inspireren om de juiste focus te behouden.

Bonita Avenue

Peter Buwalda werkt als redacteur bij diverse uitgeverijen en publiceert essays en verhalen in Vrij Nederland en literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids en Hollands Maandblad. Hij is ook medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah. Vijf jaar lang concentreert Buwalda zich met enorme gedrevenheid op het schrijven van een roman en leidt hij een waar kluizenaarsbestaan. Het resultaat is de monumentale roman Bonita Avenue, die in 2000 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij. Het boek krijgt een enthousiaste ontvangst, wordt een geweldige bestseller en levert de auteur tal van nominaties en prijzen op, waaronder de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Anton Wachterprijs. De vertaalrechten zijn verkocht aan uitgeverijen in een groot aantal landen, waaronder Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Wilskracht
De wilskrachtige Peter Buwalda heeft een broertje dood aan de zogenaamde zesjescultuur en brengt zijn visie ook tijdens lezingen in het land stevig naar voren. Zijn interesse gaat vooral uit naar literatuur, muziek in de breedste vorm (van Beyonce tot Bach), topsport (judo in het bijzonder), wetenschap, film en televisie.

Biografie

Peter Buwalda spreekt graag over:

Peter Buwalda boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Buwalda. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21