Jacques Pijl is thoughtleader en veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Hij werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken rondom strategie-executie en innovatie op te lossen. Hij begeleidt grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector. Jacques is directeur van adviesbureau Turner. Hij schreef de bestsellers Het nieuwe normaal en het recent verschenen Strategie = Executie.

Uitgebreid profiel

Jacques Pijl wordt veelvuldig gevraagd door bestuurders en management teams om zijn ervaring en visie over strategie-executie te delen. Of sessies te begeleiden waarvan de uitkomsten tot een versnelling in executie moeten leiden en grote impact gaan hebben. Altijd toegesneden op de specifieke situatie.

‘Strategie = Executie’ is het laatste competitieve voordeel. Een strategie is net zo briljant als haar executie. Strategie-executie moet zowel exploitatie van het bestaande businessmodel als innovatie mogelijk maken. Het is een evenwichtskunst waarin harde kaders even belangrijk zijn als zacht verandermanagement. En het is net zo relevant voor professionals van gevestigde organisaties als voor ondernemers bij snelgroeiende startups. Maar hoe doe je dat?

 • Hoe kunnen organisaties sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren? In een nieuwe tijd. Dat is de belangrijkste bedrijfskundige vraag van deze tijd. Die menig bestuurder, professional en kwaliteitsmanager slapeloze nachten oplevert. Jacques Pijl neemt u mee in de belangrijkste succesfactoren van moderne strategie-executie en innovatie. Hij put uit het recent verschenen Strategie = Executie. Met veel interactie en vooral veel praktische handvaten.

Professionele vraagstukken die onder andere aan bod komen:

 1. Wat zijn de worstelingen en dilemma’s in strategie-implementatie? Wat kost falen?
 2. Wat maakt of kraakt een goede strategie? Wat is de executiecapaciteit van uw organisatie?
 3. Wat is het verschil tussen Verbeteren, Vernieuwen en (Digitaal-) Verstoren?
 4. Portfolio: Welke initiatieven gaan we echt voor? Hoe kan het zoveel mogelijk in en door de lijn?
 5. Oud versus nieuw: hoe organiseer je dat naast elkaar?
 6. Activering van strategie: Wie gaat er persoonlijk echt voor?
 7. Hoe ziet een ‘must have’ initiatief eruit? Waar zit de doorbraak en waar de excellentie?!
 8. Hoe gaan we het initiatief realiseren? Inhoudelijk, veranderkundig, projectmatig, in de lijn?
 9. Wat is de beste aanwending van middelen (tijd, geld) en van passie en energie?
 10. Welke persoonlijke ontwikkelthema’s, passies en drijfveren worden voor jou zelf geraakt

“Jacques Pijl geeft een schat aan goed gefundeerde inzichten en adviezen.” – Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper, schrijver, spreker en adviseur

Jacques Pijl spreekt graag over:

Jacques Pijl boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jacques Pijl. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21