Info & boekingen
Spreker John Lin - Brengt het oosten en westen dichter bij elkaar . Copyright foto: Jeroen Paling

John Lin Brengt het oosten en westen dichter bij elkaar .

John Lin als spreker boeken

John Lin is een China expert en een platform evangelist. Hij is een vaste columnist bij Twinkle Magazine en een voormalig Lead Ecosystem Business Developer en Strategy & Business Developer bij bol.com. Sinds het begin van zijn carrière is hij al bezig met het verbinden tussen het Oosten en het Westen door middel van inspirerende sessies over Chinese innovatie.

 

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met John Lin
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met John Lin

John Lin is een stereotype Nederlandse Chinees. Opgegroeid in een Chinees afhaalrestaurant en uiteraard ook goed met cijfers. Zijn familie was één van de eerste generatie Chinese immigranten in Nederland. Zij vertelden veel andere Chinezen hoe goed het hier is in Nederland. Het opgroeien als Chinees in Nederland is voor veel tweede generatie Chinezen uitdagend geweest vanwege een zoektocht naar een identiteit. Maar, inmiddels heeft hij het opgroeien in twee culturen heeft hij omarmd en hij deelt graag zijn unieke perspectief. Na zelf ook een tijd gestuurd te hebben in Shanghai, aan de Shanghai University of Finance and Economics, is inmiddels de cirkel rond en verteld John nu over de gave innovaties in China en hoe we daarvan kunnen leren.

Na zijn studie Innovatiemanagement aan de Erasmus Universiteit in 2017 is John aan de slag gegaan als Strategy & Business Developer bij bol.com. In zijn werk voor bol.com haalt hij veel inspiratie uit Chinese platform bedrijven als Alibaba, Tencent en Bytedance.

Naast zijn “normale” werk bij bol.com had hij zich op ten duur ontwikkeld als China expert. Hij merkte dat vrijwel niemand keek naar het Oosten om daarvan te leren. Terwijl ze daar enorm voorlopen op digitalisering en de platformeconomie. John specialiseerde zich dan ook om deze kennis te vertalen zowel in taal, maar ook in cultuur. Hij nam onder andere ook de directie van bol.com op inspirerende reis naar China en heeft geholpen dit terug te vertalen naar een lokale strategie. Daarna heeft hij als Lead Ecosystem Developer bij bol.com het ecosysteem van diensten om bol.com heen vormgegeven met zijn kennis van de Chinese markt.

Verder is John ook een vaste columnist voor Twinkle Magazine en spreekt hij veel op e-commerce en platform events. Hij doet dit met veel passie omdat hij graag het Oosten en het Westen weer dichter bij elkaar wil brengen. Doormiddel van inspiratie in plaats van de polarisatie die in de dagelijkse media te zien is.

Als spreker inspireert John mensen over Chinese innovaties en trends en leert ze die ook toe te passen op de lokale markt. Dit doet hij door spraakmakende voorbeelden en ervaringen met een vleugje Chinees-Nederlandse humor. (Een beetje sambal bij maakt alles interessanter).

Meer informatie & boekingen

John Lin inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met John Lin
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers