20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Patrick Stoof Copyright foto: Anna den Drijver
Exclusief bij
Quality Bookings

Patrick Stoof als spreker boeken

Als acteur is hij gespecialiseerd in humoristische karakters zoals de ex-miljonair Hans van de Berg uit de bekende Telfort-reclames. Ook als regisseur, tekstschrijver en presentator gebruikt hij humor geregeld als voertaal. Maar volgens spreker Patrick Stoof is humor meer dan hard lachen alleen. Het is een manier van communiceren die binnen elke organisatie breed inzetbaar is. Veel bedrijven huren deze veelgevraagde spreker dan ook in voor een inspirerende keynote, workshop of persoonlijke begeleiding.

Patrick Stoof

Expert in humor en communicatie

Biografie van Patrick Stoof

Patrick Stoof wordt geboren op 27 juli 1967 in Tiel. Na zijn jeugd in Brabant verhuist hij op 21-jarige leeftijd naar Amsterdam. Hier volgt hij de Theatervormingsklas en studeert hij aan de Amsterdamse Theaterschool richting Theaterdocent. Hij voelt zich al snel als een vis in het water tussen theatermensen in een creatieve omgeving.

Patrick begint zijn loopbaan als gastregisseur aan de Academie voor Kleinkunst en maakt diverse succesvolle theaterproducties met onder andere Plien en Bianca, Gerard Cox en Erik van Muiswinkel. Ook werkte hij als dramadocent aan het Nieuwer Amstel College en was hij actief als trainingsacteur voor uiteenlopende organisaties zoals de Politie, Holland Casino, het Onderwijs en De Baak.

Ervaren cabaretier en acteur

Patrick zijn veelzijdige theaterachtergrond en aangeboren gevoel voor humor blijken een gouden combinatie. Hij besluit de bühne op te gaan en wint in 1998 het Rotterdamse Cameretten Festival met een deel uit zijn soloprogramma Sparren. Ook gaat hij als tekstschrijver aan de slag voor televisieprogramma’s zoals Kopspijkers en Ook dat nog.

Het blijft zeker niet bij dit wapenfeit en in de loop der jaren wordt hij een veelgevraagd acteur voor bekende producties zoals Zomer in Zeeland, Circus Noël, Smeris, Toren C en Zuidas. Ook is hij te zien op het witte doek in de succesvolle films Weg van Jou, De Heineken Ontvoering, Soof 2, en de korte film Alles Mag die in 2015 een Emmy wint.

Bekende Nederlander boeken voor een lezing

Naast zijn acteerprestaties kennen veel mensen Patrick van Wie Is De Mol? In 2011 blijkt hij de mol te zijn. Maar de meeste bekendheid geniet hij zonder twijfel van zijn rol in de reclamecampagnes van Telfort. Hierin speelt hij ex-miljonair Hans van de Berg die met zijn gezin in een te klein huis woont (Gouden Loekie 2012).

De herkenbare en humoristische rol blijkt bij veel mensen een snaar te raken en doet de ster van de acteur in Nederland snel rijzen. Het is in deze periode dat de belangstelling voor zijn persoon snel toeneemt en steeds meer organisaties hem willen inhuren als spreker voor een lezing.

Expert in humor en communicatie

Inmiddels is Patrick naast bekend acteur en theatermaker ook een veelgevraagd spreker en presentator, die bedrijven boeken voor een lezing op maat tijdens hun congres, symposium of seminar. In zijn keynote lezing Humor is een serieuze zaak! legt hij op onderhoudende wijze uit waarom het gebruik van humor, in welke relatie dan ook, heel belangrijk is. Of het nu met een partner, familie of binnen je organisatie is. Humor verbindt en door te lachen stel je jezelf open. En dat laatste is binnen elke vorm van communicatie van groot belang.

Niet voor niets brengen commercials hun boodschap vaak over met behulp van humor. Want wat blijkt: als je om iets kan lachen, blijft de boodschap beter hangen! Pas als iemand niet jouw gevoel voor humor heeft, wordt het lastig communiceren.

Bedreven spreker inhuren voor presentatie

Wat is humor nu eigenlijk? Bestaat er eigenlijk zoiets als een grap waar iedereen om lacht? Heeft iedereen gevoel voor humor? In zijn lezing Humor is een serieuze zaak! probeert Patrick op al deze dingen de vinger te leggen. Humor moet in elk geval niet verward worden met hard lachen. Dat kan namelijk de uitkomst zijn van een goede grap, maar ook van onzekerheid of ongemak in een bepaalde situatie. Humor is volgens de bedreven spreker dan ook een manier van communiceren; zodra het een einddoel wordt, mist het doel.

Door middel van voorbeelden uit zijn persoonlijke leven, actieve deelnamen en heel veel beeldmateriaal vindt Patrick op bovengenoemde vragen samen met zijn publiek een antwoord. Op boeiende wijze demonstreert hij hoe je humor binnen de eigen organisatie kunt gebruiken als voertaal en reikt hij simpele handvatten aan om het geleerde direct toe te passen.

Contact opnemen met Patrick Stoof

Wilt u Patrick Stoof ook inhuren als humoristische inspirator op uw bedrijfsevent? De behulpzame experts van Quality Bookings helpen u graag bij het boeken van deze bekende acteur en spreker. Neem direct contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden.

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Patrick Stoof

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Patrick Stoof inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Patrick Stoof
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers