20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Marielle van Essen
Exclusief bij
Quality Bookings

Marielle van Essen als spreker boeken

Ze is een van de bekendste strafrechtadvocaten in Nederland en runt met Van Essen Advocaten een gerenommeerd advocatenkantoor. Marielle van Essen treedt regelmatig op als expert in televisieprogramma’s en is via Quality Bookings nu ook te boeken als spreker voor een lezing. Graag spreekt zij gepassioneerd en met inhoud over thema’s zoals het strafrecht en het opbouwen van een goedlopend bedrijf als vrouw in een mannenwereld.

Marielle van Essen

Bekende strafrechtadvocaten

Biografie van Marielle van Essen

Marielle van Essen wordt geboren in 1976 en groeit op in een warm gezin in een klein dorpje. Al op jonge leeftijd lonken de grote stad en de rest van de wereld. Nog tijdens haar middelbare schooltijd stapt ze over naar het VWO in Nijmegen en gaat vervolgens rechten studeren in Maastricht.

Ook haar wens om de wereld te zien gaat hier in vervulling. Door haar studie belandt ze in Engeland aan de Universiteit van Westminster en later in Spanje aan de Universidad de Alcalá. Ze rondt haar studie af in Cambodja met een internationaal strafrechtelijke scriptie over de Rode Khmer.

Belangstelling voor lezingen

In 2001 gaat Marielle aan de slag als griffier in de strafkamer van het Gerechtshof Amsterdam. Daarna wordt ze al snel in het diepe gegooid: eerst als strafrechtadvocaat bij het kantoor van Koers en Kruijswijk Advocaten en daarna vijf jaar lang bij Plasman Advocaten. In 2008 wordt het tijd voor een nieuwe stap en richt ze samen met Richard Korver kantoor Korver en Van Essen Advocaten op.

In deze periode van haar carrière verwerft de getalenteerde advocate steeds meer bekendheid, mede door het succesvol afronden van diverse spraakmakende zaken. Haar ster in de advocatuur rijst snel en steeds vaker wordt ze gevraagd als gast in televisieprogramma’s en andere media. Ook willen steeds meer organisaties haar inhuren als spreker voor lezingen op seminars en congressen.

Visie op rechtspraak en ondernemerschap

In de jaren erna wordt de roep vanuit het bedrijfsleven om sprekersoptredens alleen maar sterker. Zeker na de oprichting van haar eigen kantoor Van Essen Advocaten in 2015. Marielle maakt sindsdien niet alleen indruk als een van de bekendste strafrechtadvocaten van het land, maar ook als succesvol vrouwelijk ondernemer in een harde wereld die van oudsher door mannen wordt gedomineerd.

Ze verschijnt regelmatig als vaste crimedeskundige in RTL Boulevard en Vandaag de Dag en is als juridisch expert te bewonderen aan tafel bij televisieprogramma’s als RTL Late Night, Jinek, Shownieuws en De Tafel van Tijs. Hier valt ze op door haar kundige én ongezouten visie op de rechtspraak in zijn algemeenheid en haar expertise strafrechtadvocatuur in het bijzonder.

Topadvocate inhuren als spreker

Organisaties die Marielle inhuren als spreker, zijn dan ook verzekerd van een veelzijdig onderlegde persoonlijkheid die voor een groot publiek boeiend kan vertellen. Bijvoorbeeld over de complexe kanten van het strafrecht; en dat in begrijpelijke taal die de lezing prettig en toegankelijk houdt. Maar ook persoonlijker: over de gevaren en uitdagingen in haar beroep en de gevolgen die dit heeft voor haar privéleven.

Bijzonder geliefd is de topadvocate als spreker bij uiteenlopende vrouwelijke doelgroepen. Bevlogen vertelt ze hoe je als vrouw succesvol een bedrijf opbouwt en hierbij omgaat met zaken als vooroordelen, financiën en personeel. En hoe bewaak je eigenlijk een gezonde balans tussen werk en ontspanning? Druk is er als advocaat, maar ook als ondernemer immers volop; zeker als alle spotlights op je gericht zijn.

Als doorgewinterd strafrechtadvocate weet Marielle als geen ander hoe je deze en andere uitdagingen het hoofd kunt bieden. Ze beschikt over langjarige ervaring met mediaoptredens en beheerst de kunst om een verhaal met overtuiging te brengen. Dit komt duidelijk terug in haar keynote lezingen, die met een combinatie van sterke inhoud en dito presentatie altijd de juiste snaar raken bij de opdrachtgever.

Contact opnemen met Marielle van Essen

Wilt u Marielle van Essen ook inhuren als inspirerende spreker op uw evenement? De specialisten van Quality Bookings ondersteunen u graag bij het boeken van deze bekende advocate en televisiepersoonlijkheid. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Marielle van Essen

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Marielle van Essen inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Marielle van Essen
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers