Schrijfster Maria Genova is een ervaren spreker met aanstekelijk enthousiasme. Als digibeet presteerde ze het om een boek te schrijven over ict, hackers en identiteitsfraude. Haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ werd een hit in het bedrijfsleven. Genova is een veelgevraagde spreker op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Het leukste vindt ze de geschrokken reacties na afloop. ‘Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers kennen de digitale gevaren totaal niet. Mijn voordeel is dat ik geen ict-er ben, waardoor ik alles op een heldere manier kan vertellen, zonder in vaktermen te vervallen.’  Genova wordt ook geregeld gevraagd voor lezingen over sexting, loverboys en vrouwenhandel, over Oost-Europa en boeken schrijven vanuit passie.

Maria Genova heeft een opmerkelijk levensverhaal. Ze kwam op haar 19de naar Nederland en sprak bijna geen woord Nederlands.  Al van kleins af aan was het haar droom om journalist te worden, maar hoe word je dat in een vreemd land? Met een beetje mazzel en heel veel doorzettingsvermogen lukte het haar om al binnen een jaar als verslaggever voor een regionaal dagblad aan het werk te gaan. Daarna studeerde ze aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en werkte ze voor diverse kranten en tijdschriften. In 2007 schreef ze ‘Communisme, sex en leugens’,  een tragikomisch boek over het leven van de gewone mensen tijdens het communisme en over de voor- en de nadelen van een dictatuur. Voor haar debuut ontving ze de Looijer Debutantenprijs. Haar tweede boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ (over loverboys en vrouwenhandel in Nederland) werd een bestseller.  Het vervolg daarop, ‘Vrouwen te koop’ leidde tot veel publiciteit over de misstanden in Nederland en tot diverse Kamervragen. Ook ‘Het Duivelskind’ bleek een taboedoorbrekend boek over kindermishandeling en falende jeugdzorg.  Ondanks het zware onderwerp haalde het boek zowel de Nederlandse als de Belgische bestsellerlijst.  Ook ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ is voor veel lezers een eye-opener. Het boek laat zien hoe gemakkelijk het is om je identiteit te stelen en je computer te hacken. Genova wordt elke maand gevraagd voor lezingen naar aanleiding van dit boek: door ministeries, telecombedrijven, woningcorporaties, energiebedrijven, de Koninklijke Marechaussee, de politie, ict-bedrijven, gemeenten, etc. Haar nieuwste boek ‘Sexy selfies’ gaat over social media en online gevaren. Genova is zelf ook actief op social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter, waar ze meer dan 20.000 volgers heeft.

Maria Genova als spreker bij Quality Bookings

Maria Genova wordt geregeld als spreker uitgenodigd naar aanleiding van haar boeken, maar ook voor inspiratiebijeenkomsten en als panellid tijdens congressen.

Onderwerpen van de lezingen:

-loverboys en vrouwenhandel
-boeken schrijven en uitgeven
-journalistiek
-kindermishandeling en jeugdzorg
-social media (met nadruk op Twitter)
-Oost-Europa (met name Bulgarije)
-cybercrime en identiteitsfraude

Maria Genova boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Maria Genova. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21