Info & boekingen
Spreker Margot Ribberink - Energietransitie & klimaatadaptatie

Margot Ribberink Energietransitie & klimaatadaptatie

Margot Ribberink als spreker boeken

Maak kennis met Margot Ribberink, de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie en een gepassioneerde expert op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. Met haar uitgebreide ervaring en diepgaande kennis over onderwerpen zoals duurzaamheid, het weer, klimaat, natuur, communicatie en gedrag, is Margot Ribberink een veelgevraagde spreker bij Sprekersbureau Quality Bookings. Met de focus op zoekwoord “Margot Ribberink spreker,” biedt zij SEO-proof biografische informatie die u nodig heeft.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Margot Ribberink
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Na 28 jaar dagelijkse weerberichten te hebben gepresenteerd bij RTL4, heeft Margot Ribberink ervoor gekozen zich volledig toe te leggen op haar passie voor weer, klimaat en duurzaamheid. Ze groeide op in Hengelo (Twente) als dochter van een aannemer en studeerde biologie (ecologie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar afstudeeronderzoek richtte zich op de aanpassing van planten in het rivierengebied aan overstromingen, waardoor ze al vroeg bewust werd van de invloed van het veranderende klimaat op de natuur. Margot vervolgde haar studie met een postdoctorale opleiding aan het International Institute for Geo-Information Science and Earth Observations aan de TU Twente.

Margot’s weg naar het weer wordt beschouwd als een kwestie van geluk en ontmoetingen met mensen die in haar geloofden en haar kansen gaven. In de late jaren ’80 werd het eerste commerciële weerbureau MeteoConsult opgericht in Wageningen door Harry Otten. Hij nam Margot aan vanwege haar mediagenieke uitstraling. Ze begon haar carrière als weerpresentator op de radio en vanaf 1991 verscheen ze ook op televisie. Ze presenteerde eerst het programma EO-Tijdsein en later gedurende 20 jaar bij RTL4. Ze leerde het vak van John Bernard en werkte samen met gerenommeerde namen zoals Helga van Leur, Peter Timofeeff en Reinier van den Berg. Bovendien heeft ze gepresenteerd voor omroepen als Omroep Max en verschillende regionale omroepen, waaronder Omroep Gelderland, Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

Gedurende haar 28-jarige carrière als weervrouw werd het weer haar passie, mede door haar reizen naar de Verenigde Staten, waar ze met een groep Nederlandse meteorologen genaamd ‘de Tornadojagers’ op zoek ging naar de meest intense onweersbuien (supercells) en tornado’s.

Naast haar professionele leven is Margot Ribberink getrouwd met Servaas, een restauratiearchitect. Samen verplaatsten ze in 2012 hun monumentale boerderij in Lent in het kader van het project “Ruimte voor de Rivier”. Ze hebben twee dochters die momenteel studeren in Nijmegen.

In 2018 was Margot actief betrokken bij de viering van Nijmegen als Green Capital of Europe. Als groene ambassadeur en een van de drijvende krachten achter de Green Capital Challenges daagde ze de Nijmegenaren maandelijks uit met nieuwe duurzaamheidsthema’s.

Margot Ribberink is een trotse ambassadeur van Operatie Steenbreek, Stichting Klimaatgesprekken, Cordaid en het milieukeurmerk PlanetProof.

Als spreker, motivator, inspirator en verbinder weet Margot haar publiek te boeien. Ze geeft lezingen en presentaties over onderwerpen als weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Met haar grondige kennis, belangstelling voor iedereen en een vleugje humor treedt ze op als dagvoorzitter en moderator tijdens congressen, symposia en andere evenementen.

We beseffen dat het klimaat verandert en dat we actie moeten ondernemen. Maar hoe? In 2019 waren er talloze vragen en nog meer antwoorden. Op allerlei niveaus en binnen diverse organisaties worstelen we met de vormgeving van de energietransitie en de aanpassing aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde kan bieden, en zien we de kloof tussen arm en rijk groeien. Hier moeten we iets aan doen! Margot Ribberink ontrafelt dit grote en abstracte probleem, bekijkt oplossingen en ziet tegelijkertijd kansen. Kansen om onze wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties.

Margot neemt graag de tijd om te luisteren en van het podium af te stappen. Door empathie, aanmoediging en praktische adviezen laat zij zien dat we keuzes kunnen maken die bijdragen aan een duurzame toekomst, zonder concessies te doen aan comfort. Sterker nog, deze keuzes kunnen zelfs kostenbesparend zijn! Of het nu gaat om het individu, een bedrijf of een organisatie, zij inspireert mensen om op een oordeelvrije manier naar hun eigen klimaatimpact te kijken en samen te werken aan een duurzamere wereld. Hoe ga je om met weerstand? Hoe krijg je iedereen op één lijn? Door te brainstormen en samen te werken, kunnen we gezamenlijk streven naar een duurzamere toekomst.

 

Meer informatie & boekingen

Margot Ribberink inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Margot Ribberink
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers