20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Margot Ribberink

Margot Ribberink als spreker boeken

Margot Ribberink, de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie en een gepassioneerde expert op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. Met haar uitgebreide ervaring en diepgaande kennis over onderwerpen zoals duurzaamheid, het weer, klimaat, natuur, communicatie en gedrag, is Margot Ribberink een veelgevraagde spreker bij Sprekersbureau Quality Bookings. Met de focus op zoekwoord “Margot Ribberink spreker,” biedt zij SEO-proof biografische informatie die u nodig heeft.

Margot Ribberink

Energietransitie & klimaatadaptatie

In een wereld die steeds meer aandacht heeft voor het milieu, staat Margot Ribberink op de voorgrond met haar inzichten over klimaat en duurzaamheid. Zij ontleedt grote, complexe milieuproblemen in begrijpelijke concepten en biedt praktische, haalbare oplossingen. Tijdens haar lezingen behandelt Margot thema’s zoals de energietransitie, klimaataanpassing, en de toenemende kloof tussen arm en rijk in relatie tot milieuproblematiek. Haar lezingen zijn niet alleen informatief, maar ook inspirerend, en moedigen luisteraars aan om actie te ondernemen.

Margot Ribberink inhuren voor een lezing

Het boeken van Margot Ribberink voor je evenement is een eenvoudig en transparant proces. Bij Quality Bookings hanteren we all-inclusive tarieven en bieden we binnen 24 uur een offerte aan. Onze uitgebreide support en tevredenheidsgarantie zorgen ervoor dat elke stap in het boekingsproces soepel verloopt. Of het nu gaat om een congres, symposium of een ander evenement, Margot past haar lezingen aan op het thema en doel van jouw bijeenkomst.

Biografie van Margot Ribberink

Margot Ribberink, een motivator, inspirator, en verbinder, heeft haar sporen verdiend als de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie, met een carrière die meer dan twee decennia omspant. Geboren in Hengelo, Twente, als dochter van een aannemer, ontwikkelde Margot al vroeg een interesse in de natuur. Na haar middelbare school studeerde zij biologie (ecologie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze zich verdiepte in de aanpassingen van planten aan overstromingen – een vroege indicator van haar fascinatie voor de impact van klimaatverandering op de natuur.

Haar pad naar meteorologie werd gekenmerkt door geluk en de steun van mensen die haar talenten herkenden. Ze begon haar carrière bij het commerciële weerbureau MeteoConsult, waar ze niet alleen op de radio maar ook op televisie verscheen. Margot presenteerde het weerbericht op RTL4, werkte samen met collega’s als Helga van Leur en Peter Timofeeff, en verscheen op verschillende regionale omroepen. Haar passie voor het weer werd verder gevoed door haar reizen naar de VS als onderdeel van een Nederlandse groep meteorologen, bekend als ‘de Tornadojagers’.

In 2018, toen Nijmegen de titel Green Capital of Europe droeg, was Margot een vooraanstaand groene ambassadeur. Ze daagde inwoners uit met maandelijkse duurzaamheidsthema’s en droeg bij aan de bewustwording rondom milieu en duurzaamheid. Als ambassadeur van verschillende milieuorganisaties zoals Operatie Steenbreek en Stichting Klimaatgesprekken, zet ze zich actief in voor een duurzamere wereld.

Margot als spreker

De reikwijdte van Margot’s expertise is enorm. Van weer- en klimaatpresentaties tot het voorzitterschap bij grote evenementen, Margot weet hoe ze een publiek kan boeien. Ze combineert haar wetenschappelijke kennis met een praktische benadering en een dosis humor, waardoor haar presentaties zowel leerzaam als vermakelijk zijn.

Haar betrokkenheid bij duurzaamheid gaat verder dan alleen lezingen. Margot zet zich actief in voor het creëren van bewustzijn en het inspireren tot actie. Ze helpt organisaties om hun klimaatimpact te begrijpen en te verminderen, en biedt praktische oplossingen voor de uitdagingen van klimaatverandering. Haar benadering is empathisch en aanmoedigend, waarbij ze laat zien dat duurzaam leven niet ten koste hoeft te gaan van comfort.

De carrière van Margot Ribberink is een bewijs van haar toewijding aan het milieu en haar vermogen om complexe onderwerpen op een toegankelijke manier over te brengen. Met haar ervaring als weervrouw, haar wetenschappelijke achtergrond, en haar betrokkenheid bij diverse milieu-initiatieven, is Margot een unieke en waardevolle spreker voor elk evenement dat zich richt op weer, klimaat en duurzaamheid.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Margot Ribberink

Schrijf een review

Video met Margot Ribberink

Meer informatie & boekingen

Margot Ribberink inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Margot Ribberink
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers