Ad van Wijk is een hoogleraar en ondernemer die alles weet van duurzame energie. U kunt Ad van Wijk boeken als spreker. In zijn lezingen vertelt hij over zijn drie ‘wetten’, die omhelzen dat wij 98 procent van onze energie weggooien, dat de zon in een uur meer energie levert dan de wereld in een jaar nodig heeft en dat de energie van de zon overal om ons heen te vinden is, maar niet zo geconcentreerd als fossiele energie.

Ondernemer
Van Wijk was in 1984 de medeoprichters van het bedrijf Ecofys en werd uiteindelijk CEO van Ecocern. Dit bedrijf bracht vele nieuwe duurzame energieproducten, -diensten en –projecten op de markt. Zo was Van Wijk verantwoordelijk voor het windpark Amalia op de Noordzee en diverse zonne-energieparken in Spanje, evenals een bio-methanolfabriek  in Nederland.

Voor zijn werk heeft hij vele gerenommeerde onderscheidingen ontvangen. Zo werd hij verkozen tot Nederlandse ondernemer van het jaar 2007 en in 2008 werd hij uitgeroepen tot topman van het jaar.

Hoogleraar
Van Wijk is verder actief als hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en focust zich hier onder andere op energiesystemen van de toekomst. Ook is hij betrokken bij de realisatie van systemen in de Green Village.

Daarnaast heeft Van Wijk het populaire boek Hoe kook ik een ei geschreven. Ook publiceerde hij een boekje over het hoe en wat van de Green Village.

Wilt u Ad van Wijk boeken als spreker en alles te weten komen over duurzame energie? Neem dan contact met ons op.

 

Ad van Wijk spreekt graag over:

Ad van Wijk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ad van Wijk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21