Leo Bormans reist de wereld rond als Ambassadeur van Geluk. Voor zijn internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’ ondervroeg hij 100 geluksprofessoren uit 50 landen. Het boek werd in meer dan twaalf talen vertaald (incl. Russisch, Chinees en Japans). Herman Van Rompuy gaf dit boek zelfs cadeau aan alle wereldleiders met de vraag om geluk ook op de politieke en economische agenda te zetten. In 2016 verscheen een belangrijke update van dit standaardwerk over geluk: GELUK 2.0, waarin het meest recente en relevante onderzoek naar geluk is opgenomen.

De trilogie is voltooid met ‘The World Book of Love’ en ‘The World Book of Hope’ waarin de universele, wetenschappelijke kennis over deze belangrijke thema’s op een toegankelijke manier wordt ontsloten. Nobelprijswinnaar Kofi Annan schreef het eerste hoofdstuk van ‘The World Book of Hope’. Hoop is de ultieme brandstof en de motor van ons handelen. We kunnen niet zonder hoop. Maar wat weten we er eigenlijk over? Leo Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en werk, in onze relaties en in de samenleving. Hij legt zich toe op het meetbaar effect van positieve interventies en maakbaar geluk. Daarvoor voerde hij o.a. samen met de Universiteit van Leuven in België langdurig onderzoek uit bij 10.000 mensen. Zijn project ‘Geluk voor Kinderen’ is een internationaal succes.

Leo Bormans spreekt wereldwijd op grote congressen van Moskou tot Bangkok, van Mexico tot Canada. Hij adviseert regeringsleiders, beleidsmakers, managers, zorgverstrekkers, onderwijs, opvoeding, cultuur … en past zijn uiteenzetting telkens haarfijn aan aan de doelgroep. Dat gebeurt op een interactieve, wetenschappelijke, persoonlijke en vaak humoristische wijze. De evaluaties na zijn optreden scoren altijd bijzonder hoog. Ook bij de Masterclasses die hij geeft voor managers en leiders aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam of de Presidents’ Meetings in Amsterdam.

Leo Bormans is een graag geziene gast in talkshows over heel de wereld (o.a. Reyers Laat, Télématin France, Télévison Quebec, De Wereld Draait Door, RTL Late Night enz.)

Voor meer achtergrond bekijk even online het uitvoerige televisie-interview met Leo Bormans (google: ‘NCRV De Verwondering – 3 januari 2016 – Leo Bormans’) of google “Leo Bormans” en “De Wereld Draait Door” of “KRO Brandpunt” of “RTL Late Night’.

Op 25 november 2016 is hij de centrale gast van het Nederlandse televisieprogramma ‘Paul Witteman ontdekt Geluk’.
Leo Bormans spreekt in het Nederlands of het Engels (Frans onder voorbehoud).

Elke dag laten duizenden mensen zich wereldwijd inspireren door het werk van Leo Bormans

Geluk is de ultieme drijfveer van ons handelen.

Liefde is de opperste emotie.

Hoop is de motor.

De publicaties zijn in elke boekhandel verkrijgbaar. En online via www.lannoo.be en andere online shops. Je vindt ze ook in de meeste bibliotheken.

De boeken van Leo Bormans zijn vertaald in meer dan twaalf talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees, Koreaans, Japans enz.

De basisboeken: telkens delen 100 professoren uit 50 landen klaar, helder en inspirerend hun inzichten over geluk, hoop of liefde.
– Geluk. The World Book of Happiness. www.theworldbookofhappiness.com

– Geluk 2.0 : zes jaar na de eerste versie verschijnt in 2016 de volledig vernieuwde update met 50% recent geluksonderzoek, nieuwe foto’s en een strakke vormgeving. Met een cover die je letterlijk en figuurlijk meteen een spiegel voor houdt.
– Love. The World Book of Love. www.theworldbookoflove.com
– Hoop. The World Book of Hope. www.theworldbookofhope.com

De praktijkboeken:
De schatkist vol geluk. Een leuk doosje met 52 kaarten en 104 opdrachten (telkens een gemakkelijke en een wat moeilijkere). Wie de opdrachten uitvoert, kan zijn geluk en dat van anderen versterken. Elke opdracht is een voorbeeld van een wetenschappelijk onderbouwde positieve interventie.

De schatkist vol liefde. Een waardevolle geschenkdoos met 52 mooie kaarten. Elke kaart geeft één gouden tip die wordt uitgewerkt in twee concrete ideeën: één om alleen en één om met z’n tweeën aan de slag te gaan. Alle adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van 100 liefdesexperten uit meer dan 50 landen.

(Word) Optimist. Negen toetsstenen voor een positief leven. Een praktisch boek vol klare inzichten, inspirerende verhalen en activiteiten. In 2016 maandenlang in de Top 5 van de non-fictie.

Veel geluk. Het grote geluksonderzoek. 7700 mensen namen een maand lang deel aan een grootschalig onderzoek van de universiteit van Leuven. Ze kregen tips op basis van het werk van Leo Bormans. In dit boek lees je de verrassende resultaten, analyses van wat ons gelukkig maakt en talrijke voorbeelden van concrete toepassingen.
20 wegen naar geluk. Het populaire praktijkboek voor iedereen. Twintig korte hoofdstukken in een heldere taal. Testjes, getuigenissen en meer dan 150 tips die kunnen bijdragen aan je geluk.

Een dagboek vol geluk. Handig dagboek om elke dag een positieve ervaring te noteren. Aangevuld met meer dan 100 ideeën voor een gelukkig leven.

Een jaar vol geluk. Elk jaar verschijnt een nieuwe gelukskalender. Laat je elke dag verrassen door een krachtige levenswijsheid van een grote persoonlijkheid die op die dag verjaart. En voer de gelukstip uit die daaraan gekoppeld is.

Voor kinderen en jongeren:

Geluk voor Kinderen. Deel 1. Een groot voorleesboek voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Met prachtige illustraties van Sebastiaan Van Doninck. Na elk verhaal volgen tips, opdrachten, gespreksonderwerpen en weetjes. De tien verhalen over geluksvogels zijn opgehangen aan de tien pijlers van geluk zoals ze ontwikkeld zijn aan The London School of Economics.

Geluk voor Kinderen. Deel 2. Tien nieuwe vogels en tien nieuwe voorleesverhalen. Dit keer over vriendschap. Illustraties: Sebastiaan Van Doninck.

Het spel De Geluksvogels. Een ervaringsspel voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Bouw samen een zo groot mogelijk warm nest door 100 opdrachten uit te voeren, verdeeld over de tien pijlers van geluk. Mooi aansluitend bij Geluk voor Kinderen Deel 1. Maar je kunt het ook helemaal apart spelen. Meer op www.degeluksvogels.com

Recht op Geluk. Een jongen steekt de grens over. Spannende, aangrijpende en actuele jeugdroman over de rechten van de mens en de vluchteling in ieder van ons. Voor jongeren tussen 10 en 15 jaar.

 

 

 

 

Leo Bormans boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Leo Bormans. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21