Koos de Wilt  is een echte verhalenverteller. Als kunsthistoricus én jurist verbindt hij op speelse wijze de wereld van de creativiteit met die van het zakelijke.

Koos vertelt geen saaie kunsthistorische verhalen, maar brengt de wereld van de kunst tot leven door verrassende verbanden te leggen met ons leven nu. Verhalen dus over wat ons blij maakt, over hoe we beter kunnen werken, over leiding geven, over doelen formuleren, over dingen voor elkaar brengen en over passie verbinden met zakelijkheid.

Koos gaf lezingen en presentaties voor advocatenkantoren als Stibbe, Smeets & Gijbels, voor universiteiten als TU Delft en Wageningen Universiteit, voor multinationals als Avery Dennison en Rabobank, voor organisaties als De Baak en Young Presidents Organization (YPO), voor musea als het Museum het Rembrandthuis, Mauritshuis en het Rijksmuseum. Heel breed dus, maar steeds met een insteek waarbij kunst in verband wordt gebracht met de beleveniswereld van de klant.

Leren van kunstenaars
Kunstenaars zijn geen vage hemelbestormers, maar kunnen ons op allerlei manieren inspireren in ons dagelijks leven. Leonardo da Vinci leert ons bijvoorbeeld nieuwsgierig te blijven. Rubens was niet alleen een kunstenaar, maar ook een hele handige zakenman. Rembrandt geeft lessen in eerlijkheid, Vermeer helpt het alledaagse te waarderen, Monet laat ons in het moment leven, Picasso leert ons de waarheid te liegen en Warhol brengt ons terug in onze eigen tijd. Koos brengt de levens van de grootste kunstenaars in verband met ons eigen leven hier en nu.

Koos schrijft boeken op het snijvlak van cultuur en business zoals Rembrandt Inc., Think Like an Artist, Don’t Act Like One, Raymann zoekt Raad, Grachtenhuizen en Kunst en het zakendoen. Ook schrijft hij interviews voor Het Financieele Dagblad, Volkskrant, sprout, Management Team, Zin en Holland Herald. Daarnaast maakt hij documentaires over kunst en het leven voor AVROTROS en VPRO.

Wilt u Koos de Wilt boeken als gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Koos de Wilt spreekt graag over:

Koos de Wilt boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Koos de Wilt. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21