20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jon Karthaus

Jon Karthaus als spreker boeken

Als kind schreef Jon Karthaus al korte filmscripts die hij vervolgens met jongens en meisjes uit zijn straat ging verfilmen met de handy-cam van zijn opa en oma. De montage deed hij met twee oude VHS-recorders en de filmmuziek componeerde hij zelf op een oud Casio-keyboardje en een tweedehands gitaar met 3 snaren. Op de middelbare school schreef hij rond zijn 15e al de toneelstukken en verzorgde ook het schoolcabaret. Het was dan ook voor niemand een verassing dat Jon op jonge leeftijd bekend werd als acteur (o.a. Zoop, Samen).

Jon Karthaus

Storytelling in Leadership

Na een aantal films en series wilde Jon zich meer richten op ondernemen en op het zélf ontwikkelen van vernieuwende formats en fictieverhalen. Op 20-jarige leeftijd begon Jon zijn eigen productiebedrijf en begon met regisseren. Met heel veel vallen, maar altijd met net iets meer opstaan wist Jon een carrière in de mediawereld op te bouwen die varieerde van regisseur bij X Factor tot aan het winnen van internationale filmprijzen voor arthouse films (Geen Klote!”) en alles wat ertussenin zit. Op deze manier wist Jon nog vóór zijn 30e zijn eerste bioscoopfilm “Homies” te realiseren en is hij nu één van de meest gevraagde en succesvolle filmregisseurs van Nederland.

Vandaag de dag heeft Jon diverse TV programma’s ontwikkeld, als show-runner enkele series gerealiseerd en drie speelfilms geregisseerd en geschreven: Homies, Bella Donna’s & Bon Bini Holland 2. Met deze films heeft Jon in totaal zo’n 1,3 miljoen bezoekers in de bioscoop mogen verwelkomen. En dat is allemaal te danken aan één ding: De kracht van Storytelling. Door de jarenlange ervaring van het schrijven, pitchen en verfilmen van verhalen is Jon een expert geworden op het gebied van Storytelling.

Jon benadert alles in zijn methode vanuit de kracht van het verhaal. Oftewel “The C.O.R.E. of Storytelling”. *) Het hebben van een goed en lekker verhaal is voor iedereen mega relevant. Zonder uitzonderingen. Of je nu een CEO van een multinational bent, een succesvolle start-up runt of een volledige Corporate Afdeling moet herstructureren. Een aantal essentiële bouwstenen zijn volgens Jon altijd gelijk. Wat is de toon van een leider of teamplayer? Wat is zijn of haar karakter? Durf je sympathiek of kwetsbaar te zijn? Wat is de beste set-up en pay-off voor een pitch, een merk-strategie of een creatief-businessplan? Wie wil je bereiken en wie is je publiek? Op deze cruciale vragen gaat Jon op een bevlogen manier – samen met de klant – op zoek naar antwoorden, oplossingen en nieuwe stijlvormen om zo “het nieuwe verhaal” weer actueel en kloppend te krijgen. Met een gezonde dosis passie en zakelijk-realisme is Jon zeker een ondernemer van de nieuwe stempel te noemen.

Jon is te boeken voor seminars, lezingen en motivational-speeches. Hierin zet hij films centraal en gebruikt dit als referentie-parallel met de bedrijfswereld. Want overeenkomsten tussen films en business zijn er meer dan genoeg. Elke nieuwe speelfilm of serie benadert Jon dan ook als een nieuwe start-up. Van financiering, team samenstelling tot aan het uiteindelijke product dat een markt moet veroveren. Zowel als producent, show-runner of als regisseur zijn management-skills van onmisbare waarde.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de comedy- en mediawereld is Jon’s methode doorregen met verrassende opvattingen, persoonlijke inzichten en vooral heel veel humor. Want laten we eerlijk zijn, “humor” is op elke werkvloer toch een van je belangrijkste collega’s.

*)
Core of Storytelling:
C – Connect by Character               (Hoe vind jij aansluiting bij je doelgroep?)
O – Original Story                             (Wat maakt jouw verhaal persoonlijk en de moeite waard?)
R – Rehearsel                                      (Ontdek en verfijn wat jouw opbouw moet zijn)
E – Execute                                          (Hoe kan je nu jouw verhaal/pitch succesvol overbrengen?)

Onderwerpen
Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Jon Karthaus

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Jon Karthaus inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Jon Karthaus
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers