Jan Willem Brinkman

Jan Willem Brinkman is een voormalig commandant, generaal en korpschef bij de politie, die gespecialiseerd is in veranderingstrajecten in ziekenhuizen. U kunt Jan Willem Brinkman inhuren als spreker of dagvoorzitter.

Krijgsschool
Brinkman studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, waarna hij luitenant werd bij het Garde Regiment Grenadiers in Arnhem. Vervolgens ging hij naar de Hogere Krijgsschool, waar hij vervolgens zelf docent werd.

Brinkman was actief in onder andere Nederland, Suriname, Duitsland en Bosnië en had zowel operationele als staffuncties. Hij was onder andere werkzaam bij de permanente Nederlandse vertegenwoordiging van de NAVO-raad in Brussel.

Vervolgens werd hij in 1993 als brigadegeneraal commandant van de Luchtmobiele Brigade en in 1994 en 1995 fungeerde hij als contingentscommandant tijdens de vredesoperatie in voormalig Joegoslavië. In 1995 werd hij generaal-majoor en commandant van een multinationale Navo-luchtlandingsdivisie.

Politiechef
In 1996 verliet hij het leger om korpschef in de regio Rotterdam-Rijnmond te worden. Na zijn periode bij de politie werd hij interim-manager bij verschillende ziekenhuizen. Zo werkte hij voor de IJsselmeerziekenhuizen.

In 2006 promoveerde Brinkman op een proefschrift, waarin hij voorstelt om ziekenhuizen als een moderne militaire organisatie te runnen. Tegenwoordig is Jan Willem Brinkman voorzitter van de raad van bestuur van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Wilt u Jan Willem Brinkman boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Jan Willem Brinkman spreekt graag over:

Jan Willem Brinkman boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Willem Brinkman. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21