Pim van Lommel is een cardioloog en onderzoeker die zich jarenlang heeft verdiept in het fenomeen bijna-doodervaring. Hij heeft een bestseller geschreven over zij expertise. Daarnaast kunt u Pim van Lommel inhuren als spreker.

Cardioloog
Pim van Lommel studeerde geneeskunde en verdiepte zich in de cardiologie. Tussen 1977 en 2003 werkte hij als cardioloog voor het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en publiceerde diverse wetenschappelijke artikelen.

In 1986 begon hij tevens met zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen bij patiënten die een hardstilstand hadden overleefd. In 2001 publiceerde hij dit opzienbarende onderzoek in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Van Lommel kwam tot de conclusie dat bewustzijn ook buiten het lichaam kan plaatsvinden en dat onze hersenen waarschijnlijk niet de producenten zijn van ons bewustzijn.

Eindeloos bewustzijn
Naast zijn onderzoek in The Lancet werkte van Lommel mee aan diverse boeken over bijna-doodervaringen en schreef er diverse artikelen over. In 2007 publiceerde hij vervolgens zijn boek Eindeloos bewustzijn: een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring. Het boek werd een bestseller, is in meerdere talen vertaald en inmiddels zijn er al meer dan honderdduizend exemplaren van het werk verkocht. Verder houdt Van Lommel over de hele wereld lezingen over zijn onderzoek naar bijna-doodervaringen en de relatie tussen hersenfunctie en bewustzijn.

Van Lommel heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor zijn werk. Zo kreeg hij in 2005 de Dr. Bruce Greyson Research Award van de International Associaton of Near-Death Studies uitgereikt. Een jaar later kreeg hij een Life Time Achievement Award op het World Congress on Clinical and Preventive Cardiology.

Wilt u Pim van Lommel boeken als spreker en alles te weten komen over bewustzijn en bijna-doodervaringen? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Pim van Lommel spreekt graag over:

Pim van Lommel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Pim van Lommel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21