20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sander de Hosson

Sander de Hosson als spreker boeken

Sander de Hosson (Utrecht, 2 september 1977) is een Nederlandse longarts en schrijver van columns over de laatste levensfase en palliatieve zorg. Hij staat bekend om zijn compassievolle benadering van zorg en zijn inzet om de kwaliteit van leven van patiënten in hun laatste levensfase te verbeteren. Het boeken van Sander de Hosson als spreker biedt opdrachtgevers de kans om te leren van een expert die zijn kennis en ervaring op een inspirerende en toegankelijke manier deelt.

Sander de Hosson

Longarts en schrijver van columns

Sander de Hosson is een veelgevraagde gastspreker bij congressen en seminars. Hij spreekt over diverse onderwerpen, waaronder longziekten, palliatieve zorg en zijn ervaringen als arts. Zijn lezingen zijn boeiend en emotioneel geladen, waarbij hij complexe medische kwesties op een begrijpelijke en menselijke manier presenteert. De Hosson’s unieke eigenschap als spreker is zijn vermogen om een breed publiek te bereiken en te inspireren met zijn verhalen over leven en dood. Hij weet een persoonlijke connectie te maken met zijn publiek door zijn oprechte en empathische benadering.

Sander de Hosson als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter is Sander de Hosson bijzonder geschikt voor evenementen die draaien om zorg en welzijn. Hij heeft een diepgaand begrip van de medische wereld en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Zijn kernmerken als dagvoorzitter zijn zijn geduld, zijn empathische luistervaardigheden en zijn talent om complexe onderwerpen op een heldere en boeiende manier te presenteren. De Hosson weet elke sessie soepel te laten verlopen en zorgt ervoor dat de rode draad van het evenement behouden blijft.

Wat opdrachtgevers zeggen over Sander de Hosson

Opdrachtgevers en organisatoren van congressen en evenementen loven Sander de Hosson om zijn deskundigheid en zijn vermogen om een publiek te raken. Hij wordt vaak ingezet voor zijn expertise in longziekten en palliatieve zorg, en vanwege zijn talent om complexe medische onderwerpen begrijpelijk te maken. Veel opdrachtgevers benadrukken zijn vermogen om niet alleen te informeren, maar ook te inspireren en te ontroeren. Zijn lezingen worden vaak omschreven als zowel educatief als emotioneel krachtig, wat een blijvende indruk achterlaat op het publiek.

Over palliatieve zorg

Palliatieve zorg is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten met een levensbedreigende ziekte. Sander de Hosson is een expert op dit gebied en zijn lezingen bieden waardevolle inzichten in de principes en praktijk van palliatieve zorg. De aanleiding om voor dit onderwerp te kiezen is het groeiende bewustzijn van de noodzaak van mensgerichte zorg aan het einde van het leven. Onderwerpen die hij behandelt tijdens zijn lezingen omvatten de basisprincipes van palliatieve zorg, de rol van zorgverleners, en het belang van communicatie met patiënten en hun families. Hij biedt verschillende opties voor lezingen, van diepgaande seminars tot inspirerende keynote speeches, die allemaal gericht zijn op het bevorderen van een holistische en empathische benadering van zorg.

Sander de Hosson inhuren voor een lezing

Het boeken van Sander de Hosson voor een lezing is een eenvoudig en gestroomlijnd proces. Bij Quality Bookings wordt je stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. De eerste stap is het aanvragen van een offerte, die binnen 24 uur wordt verstrekt. Daarna volgt een overleg om de specifieke wensen en behoeften te bespreken, zodat de lezing op maat kan worden gemaakt. Met 20 jaar expertise biedt Quality Bookings all-inclusive tarieven, uitgebreide support en een tevredenheidsgarantie. Dankzij deze aanpak kunnen opdrachtgevers rekenen op een succesvolle en stressvrije boekingservaring, met een gemiddelde klantbeoordeling van 9,0.

Biografie van Sander de Hosson

Sander de Hosson werd geboren op 2 september 1977 in Utrecht en groeide op in Putten. Na zijn middelbare school begon hij aan de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zijn interesse voor longziekten en palliatieve zorg ontdekte. Na het behalen van zijn artsdiploma volgde hij de specialisatie tot longarts, die hij in 2011 afrondde. Sindsdien is hij werkzaam als longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Een belangrijk aandachtsgebied van De Hosson is palliatieve zorg, waar hij zich sterk voor inzet. In 2013, na de controversiële schorsing van een huisarts in Tuitjenhorn en de daaropvolgende suïcide, schreef De Hosson een blog om de verschillende begrippen rondom palliatieve sedatie en euthanasie te verduidelijken. Zijn openhartige en informatieve schrijfstijl leverde hem een grote schare volgers op sociale media op, met name op Twitter.

In 2019 werd Sander de Hosson door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar, een erkenning voor zijn bijdragen aan de geneeskunde en de maatschappij. Naast zijn werk als arts is De Hosson een gepassioneerd schrijver. Hij heeft meegewerkt aan verschillende vakinhoudelijke boeken over longgeneeskunde en palliatieve zorg, en van 2016 tot 2018 schreef hij maandelijkse columns voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Zijn columns, waarin hij zijn ervaringen met de dood en de zorg daaromheen beschrijft, werden gebundeld in het boek “Slotcouplet: Ervaringen van een longarts”, dat in 2018 verscheen. Het boek werd een groot succes en belandde op de tweede plaats in De Bestseller 60. In 2019 werd “Slotcouplet” uitgeroepen tot Beste Groninger Boek.

In maart 2023 bracht De Hosson samen met journalist Els Quaegebeur het boek “Leven toevoegen aan de dagen” uit, dat tijdens de Boekenweek binnenkwam op de derde plaats in De Bestseller 60. Dit boek biedt een diepgaande blik op het stervensproces, van het slechtnieuwsgesprek tot de laatste adem en rouw.

Bibliografie (selectie):

  • S.M. de Hosson, M.J. Tip, J.W.G. van Putten, T.S. van der Werf, “Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde: een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek”, De Tijdstroom Uitgeverij, 2010.
  • S.M. de Hosson, A. de Graeff, F.J.S. Netters, C.A.H.H.V.M. Verhagen, “Probleemgeoriënteerd denken in de palliatieve zorg: een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek”, De Tijdstroom Uitgeverij, 2011.
  • Sander de Hosson, “Slotcouplet: Ervaringen van een longarts”, De Arbeiderspers, 2018.
  • Els Quaegebeur, Sander de Hosson, “Leven toevoegen aan de dagen: Van slechtnieuwsgesprek tot laatste adem en rouw – hoe een stervensproces verloopt”, De Arbeiderspers, 2023.

Sander de Hosson woont in [woonplaats] met zijn gezin. In zijn vrije tijd is hij actief in verschillende initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de zorgkwaliteit en het ondersteunen van patiënten en hun families. Hij is betrokken bij diverse projecten en organisaties die zich inzetten voor palliatieve zorg en werkt nauw samen met collega’s om continu te streven naar verbetering in dit vakgebied. Zijn persoonlijke en professionele leven weerspiegelen zijn toewijding aan het verbeteren van de zorg en het ondersteunen van anderen in moeilijke tijden.

Met zijn indrukwekkende carrière, diepgaande kennis en ongeëvenaarde passie voor palliatieve zorg, is Sander de Hosson een unieke en waardevolle spreker voor elk evenement. Zijn verhalen en inzichten bieden niet alleen educatie, maar ook inspiratie en hoop, waardoor hij een geliefde en gerespecteerde figuur in de medische gemeenschap en daarbuiten is. Door Sander de Hosson als spreker te boeken, haal je een expert in huis die niet alleen zijn vakgebied door en door kent, maar ook een diep menselijk perspectief brengt dat elk publiek zal raken en inspireren.

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Sander de Hosson

Schrijf een review

Video met Sander de Hosson

Meer informatie & boekingen

Sander de Hosson inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Sander de Hosson
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers