Herman Wijffels

Herman Wijffels is een Nederlandse econoom die onder andere voorzitter was van de Sociaal-Economische Raad (SER). Daarnaast was hij voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank. U kunt Herman Wijffels boeken als spreker. In zijn lezingen gaat hij in op thema’s als leiderschap, strategie, duurzaamheid en economie.

Vakbond
Wijffels studeerde algemene economie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg en ging na zijn studie werken voor het Ministerie van Landbouw en Visserij. Ook was hij actief voor vakbond NCW.

In 1981 ging Wijffels aan de slag bij de Rabobank, waar hij van 1986 tot 1999 voorzitter van de hoofddirectie was. Bij zijn afscheid werd de Herman Wijffels innovatieprijs in het leven geroepen.

SER
Na zijn vertrek bij de Rabobank werd Wijffels voorzitter van de Sociaal- Economische Raad. Deze functie bekleedde hij tot april 2006, toen hij werd opgevolgd door Alexander Rinnooy Kan. Ook was Wijffels voorzitter van Vereniging Natuurmonumenten. Verder zat hij in het Stichtingsbestuur van de Universiteit van Tilburg en bekleedde hij enkele commissariaten en zat hij in een aantal raden van toezicht.

In 2007 was Wijffels vervolgens voorzitter van een commissie die onderzoek deed naar de handelswijze van Paul Wolfowitz. De commissie concludeerde uiteindelijke dat Wolfowitz moest vertrekken.

Sinds 2009 is Wijffels deeltijd-hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht.

Wilt u Herman Wijffels boeken als spreker voor een evenement? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Herman Wijffels spreekt graag over:

Herman Wijffels boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Herman Wijffels. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21